Pau Donés: «No em curaré mai, però puc mantenir el càncer a ratlla amb plantes»

El cantant de Jarabe de Palo parla a Balaguer de la seva experiència amb la malaltia i explica les seves estratègies per evitar una recaiguda

Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo
Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo | Jarabe de Palo
23 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:46h


El cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, ha fet una defensa aferrissada de la medicina natural aquest dissabte a Balaguer. En el marc de la novena edició de la Fira d'Alimentació i Salut, Donés ha fet una xerrada per explicar la seva experiència amb el càncer de colon que ha patit i superat aquest any i el canvi d'hàbits que va decidir prendre després de superar la malaltia. Tanmateix, el cantant de Pals ha assegurat que ell no es curarà mai ja que té un oncogen "molt potent" que segueix al seu organisme, si bé indica que el manté "a ratlla" gràcies a les plantes i també a la medicina tradicional.

En aquest sentit, Donés ha apuntat que la seva estratègia per evitar que el càncer reaparegui es basa en combinar les dues disciplines, la de l'hort i de l'hospital, alhora que ha destacat el canvi d'alimentació que ha dut a la pràctica. "Intento fer una dieta alcalina, menjo molta hortalissa i he eliminat el sucre i la farina refinada", ha explicat el cantant que ha estat acompanyat per l'activista Josep Pàmies. "Ja no prenc ni alcohol ni drogues, que tampoc en prenia tantes", ha dit el creador de La Flaca, ​que ha assegurat que a la seva malaltia només li dedica cinc minuts al dia.

​Sobre la prevenció, Donés ha dit que és necessari fer-se revisions "almenys de colon" quan s'arriba a edats entre els 40 i els 45 anys, i ha admès que si s'hagués portat millor anys enrere ara estaria millor.