Salvador Alemany relleva Joaquim Molins al capdavant del patronat del Liceu

El nom del president d'Abertis no és cap sorpresa i ell mateix ja donava per feta la designació fa setmanes

21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:40h
El president d'Abertis, Salvador Alemany. Ara, també al Liceu.
El president d'Abertis, Salvador Alemany. Ara, també al Liceu. | Arxiu ND
L’empresari Salvador Alemany, president d’Abertis, ha substituït Joaquim Molins al capdavant del patronat de la Fundació Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Molins va renunciar per motius de salut i posa fi així a un mandat de tres anys. La designació d’Alemany ha tingut lloc en una reunió del patronat celebrada al Palau de la Generalitat presidia pel president Carles Puigdemont amb els membres del patronat i els representants de les administracions que l’integren (Generalitat, ministeri de Cultura, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona), així com la Societat del Gran Teatre i el Consell de mecenatge.  

Salvador Alemany ja estava vinculat al liceu, com a president del Consell de Mecenatge. És tot una institució dins del patriciat barceloní. Ha estat president de la Creu Roja a Barcelona, president del Consell Social de la Universitat de Barcelona i vicepresident del Barça. Substitueix a un dels que va ser dirigent històric de Convergència Democràtica. Molins, procedent del Centre Català, formació de centre dreta creada durant l'inici de la transició per figures de l'alta burgesia catalana, va ingressar després a CDC i va ser conseller de la Generalitat i diputat al Congrés.

El seu nom va començar a córrer amb força aquests dies. Però, segons ha pogut saber NacióDigital, ja fa setmanes que ell donava per feta la seva designació i l’havia comunicat a persones properes. Alemany és un nom de consens entre les institucions i gaudeix d’una bona acceptació entre els cercles polítics de l’Estat.