VÍDEO L'Ajuntament també retira l'estàtua La Victòria del Born

El primer tinent d'alcalde Gerardo Pisarello considera que les forces antifranquistes no han anat a una, en la polèmica exposició del franquisme | Uns operaris l'han retirat aquest migdia

L'estatua de La Victòria, retirada del Born
L'estatua de La Victòria, retirada del Born | Isaac Meler
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:08h
Uns operaris de l'Ajuntament de Barcelona han retirat aquest migdia l'estàtua La Victòria del Born, de Frederic Marès, després que aquesta matinada uns desconeguts hagin tombat l'eqüestre del dictador Francisco Franco i el consistori hagi optat per treure-la. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcalde del consistori barceloní, Gerardo Pisarello, en una entrevista al matí a El món a RAC1.

L'edil ha admès que fa 12 hores no hauria retirat l'estàtua de Franco: "No estava previst però calia veure com evolucionava". També lamenta que les forces antifranquistes no hagin anat a l'una: "Hauríem d'haver parlat més."

Pisarello ha defensat les estàtues, que estaven situades a l'entrada de l'exposició Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà “per convidar a visitar-la” i ha reiterat que no es tractava d'una provocació. Tot i això, ha reconegut que eren “conscients” que podia passar alguna cosa però no fins als extrems a què s'ha arribat. "És una exposició rigorosa, però arriba en un moment polític en què governa un partit hereu del franquisme i genera rebuig”, ha apuntat.

El que ha passat aquests dies, que ha tingut el seu punt culminant aquesta nit, demostra que en aquest país “encara hi ha ferides obertes”, argumenta Pisarello. “Necessitem trencar el silenci” sobre la impunitat del franquisme fins al dia d'avui, ha insistit el regidor del govern d'Ada Colau.


Arxivat a