Roc Puig: «Avui en dia, fer un disc és de bojos»

El músic publica "Foc i cendra", un àlbum "molt honest" i amb una música "vitalista i optimista" | Aquest dissabte 22 d'octubre el presenta en un concert a Luz de Gas

Roc Puig presenta el disc «Foc i cendra»
Roc Puig presenta el disc «Foc i cendra» | Ivan Pasanau
19 d'octubre del 2016
Actualitzat el 20 d'octubre a les 10:13h
Roc Puig té l'ànima rock i no se n'amaga. "Per què faig ara un disc de pop-rock si la tendència és una altra? Perquè és la música que he mamat sempre", assegura. El músic fa poc més d'un mes que presenta Foc i cendra (MMM Music, 2016), un àlbum "molt honest" i amb una música "vitalista i optimista" que fa possible un directe molt potent. Al llarg de 10 cançons, Puig ressegueix diferents emocions "escrites des del punt de vista d'una persona com jo, amb les coses que he viscut o que he vist, directament".
 
El títol del disc –i del primer single– també és una declaració d'intencions. "Foc i cendra és un símil del fet de caure i tornar-se a aixecar". De renéixer i perseverar. "Quan intentes fer una cosa que t'importa, has de ser persistent i no aturar-te". Una dosi de força que refermi els propis fonaments. "Tu ja creus en allò que vols fer, però de vegades costa molt notar un feedback. I s'afegeix que és molt difícil compaginar promoció, composicions, família i feina", lamenta.
 
"Avui en dia, fer un disc és de bojos", afirma. "Per què el faig? Perquè estic boig, perquè m'encanta la música i crec que és el que millor sé fer. Amb una cançó puc fer moltes coses i dir el que penso". Una llibertat absoluta que dóna el fet de defensar un projecte exclusivament en solitari, a diferència dels inicis, on Roc Puig era el nom d'una banda. "Tot el procés comença amb un paper en blanc, sense res, sol. Vas construint i arriba un moment en què apareix la cançó. Aquell moment és una passada!", exclama, meravellat de la troballa de l'esquelet, quan tot es fa visible i comença a rodar.
 

Un disc amb el segell de Jofre Bardagí

Després d'un EP en castellà –"ara he decidit tirar per la meva llengua, que em permet parlar de coses més personals"–, Roc Puig ofereix a Foc i cendra 10 cançons de marcat aire pop-rock, amb la producció de Jofre Bardagí, ex-component de Glaucs i director artístic dels discos de Miquel Abras o Pere Espinosa. "Amb en Jofre tenim un gust musical similar i ha estat molt fàcil arribar a acords", subratlla. Un exemple d'aquesta bona sintonia ha estat la cançó que dóna nom al disc, Foc i cendra, coescrita entre els dos.
 
Aquest dissabte, 22 d'octubre, Roc Puig presenta les cançons en un concert a Luz de Gas, mentre pensa en futures composicions. "Ja tinc cançons per al segon disc, però no sé com serà: potser més tranquil o encara més rocker. Dependrà de l'estat d'ànim i dels mitjans que tingui per gravar. I potser el proper disc serà un single", augura. "Em pregunto sobre el futur de la música i arribo a la conclusió que tornarem al que es feia als anys 50, on la gent no feia discos, sinó singles, perquè la gent ja no compra discs sencers".