​La Sagrada Família afirma que segueix les directrius de Gaudí «escrupulosament»

Replica així al regidor d'Arquitectura, que va titllar la basílica de "mona de pasqua" | Assegura que per acabar el temple el 2026 no s'ha d'enderrocar cap bloc de pisos

La Sagrada Família, vista entre edificis aquest divendres
La Sagrada Família, vista entre edificis aquest divendres | Adrià Costa
Redacció
07 d'octubre del 2016
Actualitzat el 11 d'octubre a la 13:47h
La Junta Constructora de la Sagrada Família ha sortit al pas aquest divendres de les polèmiques que envolten la basílica des que fa una setmana el regidor d'Arquitectura, Daniel Mòdol, la qualifiqués de "mona de pasqua gegant", tot i que no s'ha referit a la voluntat del govern Colau que pagui llicència d'obres. En un comunicat, la institució ha defensat que té com a objectiu prioritari la construcció del temple "d'acord amb el projecte que va dissenyar Antoni Gaudí", i ha afegit: "L'equip que treballa en el disseny i la construcció del temple segueix de manera escrupolosa les directrius que Antoni Gaudí va deixar escrites, dibuixades o en models".

Mòdol també ha qüestionat els últims dies els sistemes constructius que s'utilitzen a la basílica, i la Junta Constructora ha replicat que les solucions tècniques han evolucionat tant en l'àrea constructiva com en l'arquitectònica, i "aquesta evolució permet ara noves vies de solució als diferents reptes plantejats". El regidor va referir-se al temple per primer cop en aquests termes en el ple del divendres, on es va debatre sobre la necessitat d'abordar la urbanització dels entorns. Si se segueix el planejament vigent, s'haurien d'enderrocar alguns edificis.

Segons la junta, la intenció és acabar les obres el 2026 "amb la construcció de tot el que és necessari dins del recinte", cosa que no ha d'afectar els edificis del davant, que es veurien afectats si es decideix fer l'entrada monumental a la façana de la Glòria, que dóna al carrer Mallorca. "Es pot fer sense generar cap afectació més enllà de l'espai que ara ocupem", ha ressaltat, i ha agregat que els fonaments de la façana de la Glòria ja estan acabats, de manera que "no és necessari enderrocar res per avançar en la construcció i per acabar el temple".

Minimitzar les molèsties als veïns

El temple també ha replicat la proposta de la CUP de crear una taxa per gravar les cues d'accés que es generen al carrer en punts com la Sagrada Família. La junta ha afirmat ser conscient que els veïns són "un dels col·lectius que rep més directament la influència de la construcció i de l'interès turístic que genera" d'un temple "d'impacte mundial" com la Sagrada Família, i ha assegurat que treballen i que ho continuaran fent "per mirar de pal·liar les incidències que es puguin produir i generar així unes bones condicions de convivència".

Ha ressaltat que les molèsties ocasionades pel turisme "són progressivament minimitzades" amb accions com la instal·lació de les taquilles per dins del recinte del temple i incrementant les vendes de tiquets per internet. A més, argumenta que l'aforament de la basílica està controlat, i que hi poden haver fins a 2.000 persones simultàniament en tots els espais del recinte, xifra fixada per un pla d'autoprotecció aprovat pel Departament d'Interior de la Generalitat.
 

Comunicat de la Junta Constructora de la Sagrada Família

Arxivat a