Parlon ordenarà als diputats del PSC votar no a Rajoy si és primera secretària

L'aspirant a liderar el socialisme català deixa clar que no pensa tolerar un govern del PP i que estarà disposada a trencar la disciplina de vot | Iceta afirma que és "impossible" cercar una majoria alternativa al PP | El diputat per Girona al Congrés ja avisa que votarà no a Rajoy i a qualsevol altre conservador

01 d'octubre del 2016
Actualitzat el 02 d'octubre a la 1:02h
L'aspirant a liderar el PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, avisa el PSOE que en cap cas pensa tolerar una abstenció perquè governi el PP a Espanya. Segons ha pogut saber NacióDigital, si ella s'imposa a Miquel Iceta en les primàries que estan fixades pel 15 d'octubre, ordenarà als diputats del PSC al Congrés que trenquin la disciplina de vot si el PSOE imposa que s'ha d'aixecar el veto a Mariano Rajoy. Més tard, ho ha explícit al seu compte de Twitter.Des de les eleccions del 20-D, Parlon ja ha deixat clar que el socialisme ha de superar la profunda crisi que travessa recuperant les seves arrels com a partit d'esquerres. La dirigent considera que, tenint en compte els casos de corrupció que assetgen els populars, les "devastadores polítiques" de Mariano Rajoy en l'àmbit social i de les llibertats i el bloqueig del PP a la solució "pactada" per resoldre el conflicte amb Catalunya és un còctel que fa inviable que els socialistes canviïn d'opinió. Al seu judici, només poden votar no.

De moment ja l'ha secundada el diputat per Girona Marc Lamuà, que ha recordat, també a Twitter, el compromís de votar no a Rajoy o a qualsevol altre candidat que proposi el PP.

Els socialistes catalans, a excepció de Carme Chacón, que no ha votat, han donat suport incondicional a Sánchez en la votació del comitè federal. L'actual primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que rivalitza amb Parlon a les primàries del PSC, ha estat un dels dirigents que més ha tancat files amb Sánchez durant tot el procés. Caldrà veure, a partir d'ara, quin és el seu posicionament, tot i que al final de la jornada d'aquest dissabte ja ha afirmat que considera una "decisió equivocada" la votació d'imposar una gestora per comandar el partit. Amb tot, a través de Twitter ha donat ja per "impossible" cercar una alternativa al PP. La disposició de Parlon a trencar la disciplina de vot pot tenir efectes clars en el procés de primàries que afronta el partit.