Aquest estiu s'han declarat 32 incendis a Collserola

Són 27 més que l'any passat | S'han cremat 26 hectàrees

Incendi a Collserola.
Incendi a Collserola. | Iván Giménez
ACN
01 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:02h
La campanya forestal d'estiu de Bombers de Barcelona, que ha estat activa des de mitjans de maig fins al 18 de setembre, s'ha tancat amb 32 incendis al voltant del Parc de Collserola, 27 més que l'any passat. Amb tot, aquest increment no s'ha traduït en un augment destacat de la superfície calcinada. Segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona, enguany s'han cremat 26,06 hectàrees, sis més que l'any passat. 

Aquest any la campanya ha tingut unes característiques climatològiques adverses i han superat els valors dels anys anteriors, cosa que ha suposat que s'hagin activat més vegades les prealertes que es posen en marxa en funció de la humitat, el vent i la temperatura.

. El dispositiu que desplega el Cos de Bombers estableix tres zones de cobertura bàsiques a la Serra de Collserola amb recorreguts diaris per l'entorn forestal: Parc de Vallvidrera; Parc de la Vall d'Hebron i Parc de l'Eixample; i Parc de Sant Andreu. El tancament de la campanya forestal suposa la desactivació del Parc de Bombers de Vallvidrera.

El Parc de Collserola té una superfície verda de més de 8.000 hectàrees i inclou part dels termes municipals de vuit poblacions, a més de Barcelona. Del total de la seva superfície, 1.795 hectàrees corresponen a la ciutat de Barcelona, repartides entre els districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.
Arxivat a