El registre d'Interior ja inclou el Partit Demòcrata Europeu Català com a inscrit

La data d'acceptació és d'ahir dijous, segons ha fet públic Marta Pascal a través de Twitter | La formació encara no ha rebut una resposta formal del departament que lidera Fernández Díaz

30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 23:17h
El Partit Demòcrata Europeu Català, la denominació que la formació hereva de Convergència va enviar al ministeri de l'Interior davant les dificultats per inscriure les sigles del Partit Demòcrata Català (PDC), ja consta al registre de formacions polítiques. Així ho ha consignat aquest divendres a la nit la coordinadora general del PDC, Marta Pascal.
 
El partit, tal i com ha assenyalat Pascal, encara no ha rebut una resposta formal d'Interior. Al llarg de les últimes setmanes, la formació hereva de Convergència ha vist com el registre de partits li vetava l'entrada per la semblança del nom de la formació amb Demòcrates de Catalunya, nascuts dels independentistes d'Unió. Interior també els va advertir que la via unilateral prevista al preàmbul per aconseguir la independència entrava en conflicte amb la llei de partits aprovada l'any 2002 per barrar el pas a Batasuna.

En tot cas, estarà en mans de la militància l'acceptació del nom nou, tal i com va avançar NacióDigital fa unes setmanes. Pascal i David Bonvehí, coordinador organitzatiu, van sondejar Josep Maria Vila d'Abadal, impulsor del Moviment Demòcrata Català, per tal d'estudiar una possible cessió de les sigles, però no van arribar a cap acord.