Temporada Alta, ibers i música, entre les cinc propostes per al cap de setmana

Els Resistents de Castellbell i el Vilar, el Temporada Alta de Girona, un cap de Setmana Ibèric, la música de Quimi Portet i Est Oest i la sala Hiroshima

Resistents, una manera de viure «en directe» els fets històrics de 1714 al nucli de Burés
Resistents, una manera de viure «en directe» els fets històrics de 1714 al nucli de Burés | Resistents
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:16h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Resistents
Castellbell i el Vilar. 1 i 2 d'octubre.

Com eren els campaments de Miquelets? I la vida a la Taverna del Sometent? Resistents 2016 recrearà els fets històrics de 1714 al nucli del Burés, en una festa que enguany potenciarà l’espai de mercat amb una oferta renovada i reforçada amb productes del territori i d’àrees properes. Un dels reclams de les activitats és el fet de viure noves recreacions històriques amb música, dansa i teatre, es potenciarà la presència dels Miquelets i també es renovarà l’espectacle de nit a la llera del riu. La festa, però, segueix mantenint el seu caràcter eminentment popular.

XXV Festival de tardor de Catalunya Temporada Alta
Diferents localitats gironines. Des del 30 de setembre fins al 4 de desembre.

Temporada Alta celebra els 25 anys convertit en el gran aparador del millor teatre europeu del moment. El festival s’inaugura aquest divendres 30 de setembre i acull, durant gairebé dos mesos i escaig, un total de 100 espectacles, amb 30 espectacles internacionals de 18 països diferents, 29 produccions i coproduccions, fins a 61 propostes catalanes, i 27 espectacles de creació contemporània. Música, teatre, dansa, animació infantil i moltes altres coses, en un cicle imperdible pels amants del millor teatre.

Cap de Setmana Ibèric
Jaciments de la Ruta dels Ibers, arreu de Catalunya. 1 i 2 d'octubre

En una època d'esplendor mediterrani, els ibers són els grans desconeguts en comparació amb d'altres cultures coetànies. D'aquí la voluntat, per part dels organitzadors del 16è Cap de Setmana Ibèric, de donar a conèixer aquesta brillant i avançada cultura a través d'unes jornades molt especials. La proposta és plena d'activitats gratuïtes per conèixer els ibers i les seves aportacions a la nostra cultura d'una forma lúdica i divertida. Per a l'edició d'enguany el tema triat com a fil conductor és "El comerç fa 2.300 anys".

Concert de Quimi Portet i Est Oest
Sala NAUB1 de Granollers. 1 d'octubre

Al cor del complex fabril Roca Umbert- Fàbrica de les Arts, la sala NAUB1 escampa sonoritats i propostes dels millors grups musicals del moment. Aquest dissabte, 1 d'octubre, comença la nova temporada de concerts a l'espai, amb dues propostes de primera: Quimi Portet, que presentarà les cançons d'Ós bipolar https://naciodigital.cat/noticia/107114/quimi/portet/seria/felic/si/em/diguessin/no/haig/escriure/lletres/mai i Est Oest https://naciodigital.cat/noticia/111938/est/oest/febre/sona9/no/existeix, grup que va estar fent una residència a la mateixa fàbrica fa uns mesos.


Le Récital des Postures
Sala Hiroshima, Barcelona. 1 i 2 d'octubre

La sala Hiroshima, un dels espais més interessants del batec escènic alternatiu a Barcelona, obre la tercera temporada aquest primer cap de setmana d'octubre. Ho fa amb l'artista suïssa Yasmine Hugonnet i la peça Le Récital des Postures. L'obra és "un concert per a un instrument, el cos humà". Senzill i misteriós, aquest solo és capaç d’acumular sensacions, imatges suggerents i parlar-nos del que hi ha sota la pell. El següent espectacle que es veurà a la sala serà Os Meus shorts 3, els dies 7 i 8 d'octubre, de la mà de l'artista resident Nico Roig.