Junts pel Sí adverteix que la Fiscalia i els tribunals no impediran al Parlament preparar la desconnexió

Jordi Turull, president del grup parlamentari de la coalició sobiranista, assegura que tot el grup parlamentari comparteix la consigna de "referèndum o referèndum" | Defensa donar pocs detalls de l'estratègia per tal de tenir èxit davant l'Estat

Jordi Turull, durant el debat de la qüestió de confiança
Jordi Turull, durant el debat de la qüestió de confiança | Adrià Costa
29 de setembre del 2016
Actualitzat a les 23:25h
El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha assegurat en el seu torn de paraula durant la qüestió de confiança que aquest tràmit servirà per donar un "nou impuls" al procés sobiranista. "Consellers, teniu la confiança de tots nosaltres", ha ressaltat Turull, que ha apuntat que ara es pot tirar endavant la legislatura amb "més determinació" per "culminar el mandat del 27-S". "No tenim cap dubte de la determinació del Govern per fer de Catalunya un estat independent", ha destacat.

"No s'ha aigualit ni ralentitzat res. Hem fet els deures i els seguirem fent", ha ampliat Turull, que s'ha referit als "entrebancs importants" que "han vingut des de dins", en referència al veto de la CUP als pressupostos per al 2016. "Tingues la certesa, president, que davant de les amenaces de la fiscalia, etcètera, el juny tindrem a punt les lleis de desconnexió per fer el trànsit de norma a norma", ha apuntat.

Missatge d'unitat

"Cap amenaça ens aturarà", ha promès el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, que ha volgut destacar la "unitat" del grup parlamentari. "Anem a totes i a la una", ha assenyalat el dirigent del Partit Demòcrata Català (PDC), després de les tensions viscudes dins la coalició sobiranista arran del full de ruta. 

Turull ha justificat que no es donin detalls sobre el referèndum per tal de garantir la "discreció" i, per tant, l'èxit de la proposta. Oriol Junqueras i Raül Romeva seran els encarregats de comandar l'arquitectura legal i participativa de la consulta prevista per al setembre del 2017.

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí s'ha queixat de la negativa de Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP) a votar la confiança de Puigdemont. "Vostès han portat pancartes defensant el referèndum, i ara se'ls està oferint i voten amb la resta", ha apuntat.

Proves de "determinació" davant la CUP

"Tan important com no tenir por és no fer-ne", ha apuntat Turull, en referència a la CUP. "La gent només ens valorarà per si ho hem fet possible. La nostra pedagogia ha de ser més d'il·lusió i d'esperança", ha raonat el cap de files de Junts pel Sí, que s'ha mostrat "convençut" que es renovarà la confiança en els propers mesos.

Contra el PP i Arrimadas

"A vostès no els agrada la democràcia", li ha respost a Inés Arrimadas, cap de files de Ciutadans, que en unes declaracions recents va assegurar que no respectaria el resultat d'unes eleccions que proclamessin la república catalana. "Tranquil·la, accepti la democràcia, perquè només està acostumada a anar a tertúlies on no li porten la contrària", ha ironitzat Turull.

El cap de files de Junts pel Sí també referit a la conspiració entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso per frenar el procés. "Són una banda", ha resumit.