Parlon venç en avals a Iceta

La candidatura de l'alcaldessa presenta 3.900 avals | Iceta ha anunciat que ha lliurat "més de 3.500" suports i s'imposa amb claredat a Lleida

28 de setembre del 2016
Actualitzat el 29 de setembre a les 8:13h

Miquel Iceta i Núria Parlon, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN


Qui serà el primer secretari del PSC ho decidiran els militants socialistes el 15 d'octubre a les urnes. O l'actual líder, Miquel Iceta, o l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon. Escolliran, en definitiva, entre el projecte de transició "suau" d'un o la renovació "profunda" que abandera l'altra. Saber a hores d'ara per qui es decanta la balança és complex, però un primer termòmetre d'un procés d'aquestes característiques és la recollida de suports per formalitzar la candidatura. Parlon ha anunciat aquest vespre que finalment ha presentat un total de 3.900 avals, més, asseguren fonts de la seva candidatura, que els que ha posat sobre la taula Iceta, que ha anunciat que n'ha lliurat "més de 3.500". On sí ha mostrat supremacia l'actual primer secretari és a Lleida, on ha aconseguit 250 avals mentre l'alcaldessa no ha superat els 150.

Amb un PSOE obert en canal pel cop intern provocat pels crítics amb la gestió de Pedro Sánchez, el PSC farà mans i mànigues perquè el seu procés de primàries no quedi afectat per la profunda crisi del partit a nivell estatal. Tant Iceta com Parlon ja fa setmanes que recorren el territori per explicar els seus respectius projectes i que la militància pugui mesurar què li convé més al partit per encarar un curs polític determinant.

Un cop lliurats els avals, les candidatures de Parlon i Iceta s'oficialitzaran i, ara sí, començarà la campanya de les primàries, un procés en el qual els dos hauran de guanyar-se els suports reals a les urnes per poder liderar el PSC.