Àngel Ros es planteja deixar el lideratge del PSC a Lleida

El dirigent podria abandonar la primera secretaria socialista en els propers comicis interns de la formació

Àngel Ros podria abandonar el lideratge del PSC de Lleida
Àngel Ros podria abandonar el lideratge del PSC de Lleida | Europa Press
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 22:55h
L'actual president del PSC a les Terres de Lleida, Àngel Ros, podria deixar de liderar el partit en els propers mesos. Segons ha pogut saber NacióDigital, el líder socialista pensaria en cedir el lideratge de la formació a la demarcació, un fet que obriria el "concurs" de candidats per substituir-lo.

Segons fonts del partit consultades per aquest diari, l'alcalde de Lleida consideraria que el seu cicle al capdavant de la formació socialista ha arribat a la seva fi, per la qual cosa estaria disposat a passar el relleu a algun dels líders joves del partit, que podrien concórrer a les primàries que es podrien celebrar a final d'any o a inicis del 2017.

Amb tot, Ros assegura que no ha pres encara cap decisió. "Hi ha temps per pensar-s'ho", afirma. I és que primer ha de passar el congrés nacional del PSC, previst pels dies 4, 5 i 6 de novembre, i el de la federació de Lleida no serà fins a finals d'any o principis del 2017. A més a més, Ros vol centrar-se ara per ara de ple en l'alcaldia, ja que des de que va perdre la majoria absoluta a les municipals de l'any passat la gestió del consistori és més complexa.

Quatre anys al capdavant del partit a Lleida

Àngel Ros va ser escollit com a primer secretari provincial el 25 de febrer del 2012 després de rebre el 72% dels vots de la militància, que li van donar la victòria per davant d'Òscar Ordeig, el candidat oficialista i un dels valors de l'actual socialisme lleidatà.

​Fonts del partit han confirmat que Ros es va reunir amb Miquel Iceta, Teresa Cunillera i Óscar Ordeig el passat dissabte 17 de setembre en un dinar al restaurant Ca l'Isidre de Lleida que es va fer posteriorment a la presentació de la candidatura de l'actual primer secretari del partit. Aquest dinar, segons Ros, va ser per parlar sobre el procés de primàries del PSC.