​El Govern desbloqueja 38 milions per a la línia 10 a la Zona Franca

Barcelona posarà 44 milions per obrir el 2017 les estacions de Foneria i Foc Cisell | L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, avisa que no acceptarà l'obertura de la línia per fases

Redacció
27 de setembre del 2016
Actualitzat el 28 de setembre a les 7:46h

Un comboi de la L-9, a l'estació de Mercabarna Foto: Adrià Costa


El Govern, a través d'Ifercat, ha aprovat el Pla Econòmic i Financer que preveu 38 milions d'euros per al ramal sud de la línia 10 del metro que ha de connectar el Gornal amb el Polígon Pratenc de la Zona Franca, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat. La Generalitat està treballant amb l'Ajuntament de Barcelona en un acord de finançament per a aquest tram, i el consistori barceloní posarà 44 milions perquè dues estacions de les deu previstes inicialment, en principi Foneria i Foc Cisell, puguin entrar en servei l'any que ve, ha publicat aquest dimarts La Vanguardia.

Actualment s'està treballant en la incorporació de la segona via i la segona catenària, i l'acord de cofinançament entre Ajuntament i Generalitat té com a objectiu la posada en marxa gradual de les estacions com més aviat millor. En concret, el consistori es faria càrrec del finançament d'aquestes dues estacions, i el Govern es farà càrrec de la resta de la infraestructura a través de recursos pressupostaris. El febrer es va inaugurar el tram de la L9 comprès entre l'Aeroport i Zona Universitària, i estan també en servei els trams de la L9 entre La Sagrera i Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet (L9), i La Sagrera i Gorg (L10), a Badalona.

L'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha valorat positivament que la Generalitat hagi fet una dotació econòmica perquè avancin les obres de construcció de la L10 sud, però adverteix que el consistori no renunciarà a l'obertura de les dues estacions previstes a la segona ciutat de Catalunya. En un comunicat, l'alcaldessa ha manifestat que "l'Hospitalet no acceptarà mai l'obertura parcial de la línia ni renunciarà a les estacions de Provençana i Ildefons Cerdà", davant de la possibilitat que només es posin en marxa parades a la ciutat de Barcelona.
Arxivat a