El Govern exhibeix «absolut consens» abans d'afrontar la qüestió de confiança

Munté assegura que hi ha sintonia entre els partits que formen l'executiu per "culminar" el mandat del 27-S | La consellera de la Presidència confia en una "seqüència de confiances" amb la CUP | Treu ferro a la reivindicació "centrista" de Santi Vila sobre Euskadi i Galícia

Reunió del Govern del dimarts 27 de setembre del 2016
Reunió del Govern del dimarts 27 de setembre del 2016 | ACN
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:08h
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu que el Govern "no fallarà" a l'hora de complir l'encàrrec rebut a les urnes el passat 27-S. Aquestes paraules arriben 24 hores abans de la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i Munte ha volgut afegir que hi ha "absolut consens" a les files governamentals a l'hora d'afrontar el tràmit.

La reunió de l'executiu ha estat marcada per l'actualització del full de ruta que anunciarà Puigdemont demà a la tarda, i que tot indica que estarà marcada per les garanties que donarà sobre la celebració d'un referèndum vinculant sobre la independència. "Hi ha entesa a l'hora de culminar el procés", ha ressaltat la consellera de la Presidència.

"Com a Govern, dsposem d'un full de ruta que va ser avalat a les urnes i que ha passat pel Parlament. Estem disposats a estudiar tots aquells instruments que serveixin per aquest obejctiu. Amb garanties fàcilment verificables i que passin per donar veu a la ciutadania", ha argumentat Munté, que no ha posat terminis en la cerca d'aquest mecanisme.
 "Abordem amb confiança el debat de demà, que no s'ha negociat. L'espai de negociació se situa en el debat de política general i en les resolucions, que hauran de ser debatudes i aprovades, i en els pressupostos de després. Cal una seqüència de confiances. Treballarem des del Govern i del grup parlamentari perquè hi hagi els debats de la manera més satisftòria possible", ha apuntat Munté.

El tuit de Santi Vila

La dirigent nacionalista ha trobat "respectable" el tuit de Santi Vila en què felicitava la  victòria dels "centristes" Iñigo Urkullu i Alberto Núñez Feijóo a Euskadi i a Galícia. "Això no contradiu el plantejament unitari que tenim com a Govern de cara a l'inici de la qüestió de confiança", ha ressaltat.

L'escenari a l'Estat

La consellera de la Presidència també s'ha referit a les eleccions basques i gallegues, en les quals el PSOE ha patit severes derrotes. El daltabaix ha motivat que Pedro Sánchez, secretari general dels socialistes, hagi llançat una ofensiva definitiva contra les veus crítiques amb la convocatòria de primàries i congrés extraordinari per aquesta tardor.

"El bloqueig es manté", ha ressaltat la també vicepresidenta del Partit Demòcrata Català (PDC).