Tres colles fan castells de nou a la Diada barcelonina de La Mercè

Els Castellers de Sants fan una tripleta vilafranquina i Gràcia i Barcelona descarreguen el 4 de 9 amb folre, però ensopeguen amb el tres | Sagrada Família completa el 4 de 8, Poble Sec ensopega amb el 2 de 7 i la Jove descarrega tres castells de set i mig

Redacció
24 de setembre del 2016
Actualitzat a les 23:45h
Els turistes han omplert la plaça per veure -i fotografiar- els castells, com el 3 de 9 dels Castellers de Barcelona
Els turistes han omplert la plaça per veure -i fotografiar- els castells, com el 3 de 9 dels Castellers de Barcelona | Joaquim Albalate
Un crit d'admiració: "They're just sliding down, like little monkeys!". Més enllà, un "ça, c'est incroyable!", i un seguit de "Oh my god". Crits, intents més o menys encertats de comptar els pisos i, com manen els cànons, aplaudiments amb aixecador o dosos col·locats. Tot plegat, ingredients que es poden tastar a cada diada castellera de la Mercè a Barcelona. Aquest dissabte, les sis colles locals han omplert la plaça de Sant Jaume, fins al punt que els accessos han estat tancats una hora llarga després de començar per evitar una sobreaglomeració de gent a la plaça.

Els Castellers de Sants han estat els grans triomfadors de la diada d'avui: s'han anotat una tripleta vilafranquina. Els borinots han començat amb el cinquè 3 de 9 amb folre de l'any, per continuar amb un bonic 4 de 9 amb folre. Els de la camisa gris han continuat amb el 4 de 8 amb el pilar, que han celebrat amb el clàssic "un pis més", i han acabat amb el pilar de 7 amb folre, que podrien pujar un pis la setmana que ve a Tarragona.

Per la seva banda, els Castellers de Barcelona han començat amb el 5 de 8, el tercer de l'any. A la segona ronda, els vermells han optat pel 4 de 9 amb folre amb tremolor durant la carregada i amb alguna rebrincada després de l'aleta. La colla degana de la ciutat ha volgut completar la tripleta amb un 3 de 9 amb folre que ha caigut quan tot just entraven els sisens, massa aviat per defensar-lo. Els Castellers han rebaixat pretensions i han descarregat el 3 de 8 i el pilar de 6, pensant en la diada de diumenge.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han fet una actuació similar a la dels de Barcelona. Els graciencs han començat pel sisè 5 de 8 de l'any, i han descarregat un ràpid 4 de 9 amb folre. La sort s'ha torçat pels de la camisa blava a la tercera ronda, desmuntant el 3 de 9 amb folre després d'una rebrincada amb els sisens col·locats. A la repetició, el castell els ha caigut; el fet que gairebé fossin les quatre de la tarda, després de tres hores i mitja sota un sol de justícia, ha minat les forces dels de la Vila de Gràcia.

Qui sí que ha sortit contents de la plaça Sant Jaume han estat els Castellers de la Sagrada Família. Els de la camisa verda han començat amb el 3 de 7 per sota, abans d'atacar el 4 de 8 amb folre. El carro gros ha pujat mogut, però una bona defensa ha permès que la colla se l'anotés per tercera vegada a la seva història: és el primer de l'any i el més matiner. Els de la camisa verda han acabat una de les millors diades de la seva història - i a pocs dies d'anar al Concurs - amb el 5 de 7.

La Colla Jove de Barcelona ha fet una actuació amb castells que, tal i com els han fet, són difícils de veure. Els granes han començat amb un 5 de 7 amb el pilar i han continuat amb un 7 de 7, amb la particularitat de fer-lo amb dues enxanetes. Tot i que a quarts els ha donat algun problema, no han patit en excés. La Jove ha acabat amb el 4 de 7 amb el pilar i amb el pilar de 5.

Per últim, els Castellers del Poble Sec no han sortit amb bon regust de boca. A la primera ronda, els blau cel han patit una caiguda força lletja del 2 de 7, fet que els ha condicionat la diada sencera. Tot i això, els del Poble Sec s'han aixecat amb el 7 de 7 i amb el 5 de 7, per acabar amb un pilar de 5.

La Diada: Diada de colles locals de La Mercè a Barcelona
Castellers de Barcelona: 5de8, 4de9f, i3de9f, 3de8, P6, P5balcó
Castellers de Sants: 3de9f, 4de9f, 4de8p, P7f
Castellers de la Sagrada Família: 3de7s, 4de8, 5de7, 4P4
Castellers de la Vila de Gràcia: 5de8, 4de9f, id3de9f, i3de9f, 2P5
Castellers del Poble Sec: i2de7, 7de7, 5de7, P5
Colla Jove de Barcelona: 5de7p, 7de7(2e), 4de7p, P5

 
Arxivat a