La CUP reclama que la policia impedeixi l'accés de l'exèrcit espanyol al parc de Collserola

La formació presentarà mocions a la Diputació de Barcelona, el Parlament i l'Àrea Metropolitana demanant que es prohibeixin les pràctiques militars a la zona | També proposa que s'apliquin sancions per l'incompliment de la normativa

Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:07h
La CUP Poble Actiu a l’Àrea Metropolitana presentarà una moció a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, al Parlament de Catalunya i a la Diputació de Barcelona on demanarà que es prohibeixin les pràctiques militars al parc Natural de Collserola, “ratificant així els acords del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i del Parlament de Catalunya". El text també insta el consorci i els ajuntaments afectats a requerir la presencia de la Policia Local o els Mossos d’Esquadra per tal de garantir l'acord i impedir l’accés de les unitats militars. Per últim, es demana la incoació d'un expedient sancionador a l'exèrcit de terra espanyol per l'incomplient de les ordenances del parc.

L'exèrcit espanyol, tal com es va fer públic fa uns dies, continua fent maniobres a la serra de Collserola malgrat l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona. A més, no dubta en difondre els exercicis a les xarxes socials. 

El març passat el consistori barceloní va instar l'exèrcit a deixar de realitzar aquestes maniobres. La comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat, va aprovar una proposició presentada pel govern municipal de Barcelona en Comú amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte Ciutadans i PP.

Maria Rovira, regidora de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona i diputada a la Diputació de Barcelona considera que “aquesta situació és una vergonya! Des del 2011 diferents municipis pròxims al parc natural de Collserola estan demanant i manifestant el seu rebuig a que s'hi realitzin maniobres militars”. I conclou: “Creiem que és hora de complir les demandes veïnals”.
 
En la mateixa línia s'expressa Aitor Blanc, regidor de Som Gramenet a Sant Coloma de Gramenet i portaveu de la CUP Poble Actiu a l’Àrea Metropolitana de Barcelona: “No volem maniobres militars al parc natural de Collserola, volem les de forces d'ocupació fora del parc i fora dels Països Catalans. No podem admetre invasions militars en espais naturals com el parc de Collserola.”
 

Nota de la CUP i mocions que la formació presentarà a les distintes institucions

Arxivat a