​El metro funcionarà sense interrupció tota la Mercè

El suburbà obrirà 91 hores seguides entre aquest dijous i el diumenge | Els FGC també es reforcen i el dissabte recuperaran el servei habitual a la línia del Vallès

Redacció
21 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:17h
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà i adaptarà la xarxa de transport públic de la capital catalana per la seva festa major, la Mercè, que se celebra d'aquest dijous al diumenge, quan el metro funcionarà sense interrupció, amb 91 hores seguides en total. També Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) reforçarà el servei de les línies urbanes les nits d'aquests dijous, divendres i dissabte amb motiu de les festes.

TMB recomana desplaçar-se en metro, el qual obrirà des de les 5.00h d'aquest dijous fins a la mitjanit del diumenge, per afavorir la mobilitat i facilitar a la ciutadania els desplaçaments en transport públic. A més, reforçarà la seguretat, la neteja i l'atenció al públic durant determinades hores a les estacions que registrin més afluència en funció dels actes programats en els diversos escenaris de la ciutat, que aquest any s'han ampliat amb punts com la Fabra i Coats, a Sant Andreu, i el parc de la Trinitat.

Pel que fa als FGC, en la línia Barcelona-Vallès, els trens de les línies L6 Sarrià, L7 Avinguda Tibidabo i L12 Reina Elisenda circularan sense interrupció la nit del dissabte amb una freqüència cada 20 minuts. En la línia Llobregat-Anoia, hi haurà servei ininterromput amb un tren cada 20 minuts en la L8 Molí Nou Ciutat Cooperativa les nits del dijous, el divendres i el dissabte.

A més, FGC també recuperarà el dissabte el servei habitual de la línia Barcelona-Vallès, ja que s'han completat els treballs amb afectacions en les vies de l'estació de Sarrià. Així, la L6 tornarà a circular tot el dia entre les estacions de plaça Catalunya i Sarrià, i per arribar fins a Reina Elisenda s'utilitzarà el tren llançadora L12; també es recupera el règim de parades habituals dels trens de les línies S1, S2, S5 i S55.

Més autobusos en circulació i reforç pel Piromusical

TMB també reforçarà el servei d'autobusos amb cotxes addicionals en unes 40 línies les tardes del dissabte i el diumenge, i s'ampliarà la capacitat de les línies que presten servei al passeig Marítim les nits del divendres i el dissabte. També preveu un reforç especial del servei de bus fins al Castell de Montjuïc a causa de les activitats programades a l'espai el dissabte i el diumenge, amb la circulació de vehicles articulats en intervals d'uns cinc minuts de la línia 150.

La L1 i la L3 del metro intensificaran el seu servei diumenge per facilitar els desplaçaments cap a l'avinguda Maria Cristina, on es farà el Piromusical, i s'aplicaran les mesures necessàries per mantenir el servei de les línies d'autobús que circulen per la plaça Espanya. FGC reforçarà el servei amb dues circulacions de la L8 amb sortida de l'estació de plaça Espanya a les 22.55h i a les 23.07h.

El tramvia també obrirà la nit del divendres

Pel que fa al tramvia, Tram realitzarà servei ininterromput a les línies T2, T3, T4 i T5 des de les 05.00h del divendres fins a la mitjanit del diumenge per facilitar els desplaçaments dels barcelonins a punts de la Mercè, com el Fòrum. Entre les 02.00h i les 05.00h la freqüència de pas de la línia T4 serà de 20 minuts i la de la línia T5, de 30 minuts al Trambesòs. Al Trambaix, serà de 15 minuts al tronc comú. Les línies T1 i T6 realitzaran el seu horari habitual.
Arxivat a