El PDC convoca «més de 10.000 associats» a les eleccions territorials

Són uns 5.000 menys dels que tenia CDC al maig | Els exmilitants de Convergència al corrent de pagament podran votar als comicis interns si fan el traspàs d'afiliació a les urnes els propers dies 30 de setembre i 1 d'octubre

Marta Pascal, en roda de premsa aquest dimecres
Marta Pascal, en roda de premsa aquest dimecres | PDC
21 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:32h
Els dos caps visibles del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal i David Bonvehí, han presentat aquest dimecres els detalls de les eleccions internes territorials que se celebraran els dies 30 de setembre i 1 d'octubre. De les nou vegueries en què es divideix el PDC, encara sense registrar oficialment, n'hi ha tres en les quals hi ha més d'una candidatura: Barcelona, Lleida i Girona. Els cens, segons ha explicat Bonvehí, convoca els "més de 10.000 associats" que té actualment el PDC i els exmilitants de CDC que estiguin al corrent de pagament, que poden fer el canvi d'afiliació a les mateixes urnes. En la consulta que es va fer per decidir la creació del nou partit el cens estava format per 15.000 militants.

"El partit ha de garantir que el sistema d'escollir la gent a nivell de territori funcioni, i que tota aquella gent que té ganes de presentar-se ho pugui fer. Que ningú tingués por ni recança", ha apuntat Bonvehí, que té la sensació que s'ha aconseguit. "Més de 750 persones es volen implicar en aquest procés", ha ressaltat. En les eleccions comarcals, hi ha 62 processos electorals oberts, i n'hi ha 7 en què hi haurà més d'un candidat.

"La mirada està posada en les futures eleccions municipals del 2019. És fonamental que les primàries siguin el punt d'inici d'aquest repte", ha apuntat Pascal, que ha destacat la creació de la regió del Penedès, previsiblement presidida després de les votacions per Jaume Casañas. "Tenim vocació de territori divers que intenta explicar el país des d'una dinàmica de ciutat i rural. Dóna sentit i fortalesa al que representem", ha afegit.

Pugnes territorials

La votació dels càrrecs territorials del PDC tindrà especial interès a Barcelona i a Lleida. A la capital catalana hi ha tres candidates: Mercè Homs, Teresa Pitarch i Glòria Freixa. La primera és regidora a Barcelona, la segona és presidenta de l'Institut Català de les Dones i la tercera, advocada de formació, és integrant del corrent Generació Llibertat. A les Terres de Ponent la pugna està servida entre Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, i Violant Cervera, diputada de Junts pel Sí al Parlament.

A Girona, finalment, hi ha hagut dues candidures. La primera, encapçalada per Pere Vila, president de la diputació i exalcalde de Llançà, és favorita. A última hora se n'ha presentat una altra liderada per Marc Gafarot.

A la resta de territoris, els presidents i presidentes ja estan definits. A Tarragona repetirà com a cap de files Josep Maria Cruset, alcalde de Riudoms, mentre que a les Terres de l'Ebre debutarà Mònica Sales. A l'Alt Pirineu serà la senadora Mayte Rivero l'encarregada de posar-se al capdavant de la federació territorial, i a les comarques centrals David Font assumirà el càrrec. Xavier Badia liderarà la regió metropolitana.
 

Consulta el mapa de tots els candidats territorials en un interactiu de NacióDigital