«The Limehouse Golem» i «Blair Witch», darrers reclams del Festival de Sitges

La primera és una producció britànica i clausurarà el certamen | La segona és l'esperada seqüela de la terrorífica "The Blair Witch Project"

Una imatge de «Blair Witch», la seqüela de «The Blair Witch Project»
Una imatge de «Blair Witch», la seqüela de «The Blair Witch Project»
Redacció
13 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:24h


Falta poc menys d’un mes per l’inici de la 49a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, i l’organització ja ha tancat definitivament la programació. Enter les novetats més destacades, l'anunci que la producció britànica The Limehouse Golem serà el film de clausura d'aquesta edició 2016. Dirigida per Juan Carlos Medina, la pel·lícula compta amb l’actriu María Valverde al repartiment i tracta una sèrie d’assassinats al Londres victorià. 

En marxa del 7 al 16 d’octubre, el festival també presenta, disset anys després de l’èxit de The Blair Project, l’esperadíssima seqüela: Blair Witch. De la mà d’Adam Wingard, el film dóna continuïtat a la història de tres joves que es van endinsar en un bosc de Maryland, als Estats Units, per gravar un documental sobre bruixeria. 

La secció "Noves Visions" comptarà amb títols procedents d’Amèrica Llatina com La región salvaje, premiada al Festival de Venècia. Sitges serà la primera plaça de l’estat espanyol on es veurà The Darkness, un drama psicològic i fantàstic protagonitzat per Brontis Jodorowsky. 

També en sessió especial, el Festival projectarà Que Dios nos perdone, cinta espanyola dirigida per Rodrigo Sorogoyen i protagonitzada entre d’altres per Antonio De la Torre, que ens porta al Madrid de l’any 2011 quan s’inicia la crisi econòmica i dos policies han de trobar a contrarellotge un assassí en sèrie. Pel que fa al cinema documental cal destacar Dragon Girls! Les amazones pop asiàtiques, un recorregut per les dones guerreres de les cintes d’acció asiàtiques. 

Com és habitual al certamen sitgetà, el cinema procedent d’Àsia té una presència rellevant a la cartellera. Des de Hong Kong, el director Johnnie To porta dues obres: Three, de la qual és director i Trivisa, on exerceix de productor. Un altre cineasta de l’òrbita Sitges és Dante Lam, que enguany presentarà Operation Mekong, un thriller d’alt voltatge inspirat en fets reals sobre la màfia de la droga en ple riu Mekong, a Tailàndia.