BAM i Mercè Música, una aposta «oberta i cosmopolita» en 88 concerts gratuïts

Manu Chao, Lloyd Cole, Kiko Veneno, Love of Lesbian o Ramon Mirabet, entre els participants d'una edició que tindrà lloc del 22 al 25 de setembre

Presentació del Festival Mercè Música i el BAM, a la seu de l'ICUB
Presentació del Festival Mercè Música i el BAM, a la seu de l'ICUB | ACN
06 de setembre del 2016
Actualitzat el 21 de setembre a la 13:58h
Love of Lesbian, Kiko Veneno, Lloyd Cole o el retorn de Manu Chao són alguns dels noms destacats de la programació dels festivals Mercè Música i el Barcelona Acció Musical (BAM), que començarà a rodar a partir del 22 de setembre i fins al 25 de setembre i mostrarà 88 concerts, tots ells gratuïts, protagonitzats per artistes de 15 països diferents. L'oferta es concentrarà aquest 2016 en menys dies, però en més espais repartits per la ciutat, cosa que permetrà descentralitzar les actuacions i evitar multituds.

Escenaris com l'antiga Fabra i Coats, a Sant Andreu, o el Moll de la Fusta –que prendrà el relleu a les instal·lacions del Fòrum com a escenari del BAM–, són algunes de les noves ubicacions d'enguany. Amb la intenció de descongestionar la Plaça de Sant Jaume, la Plaça de la Mercè també acollirà els concerts de música tradicional. A banda d'aquestes novetats en espais i ubicacions, BAM i Mercè Música mostren una ferma "aposta pel talent local i emergent", alhora que mantenen un marcat "caràcter cosmopolita i obert".

Mercè Música donarà visibilitat a aquest talent emergent programant els joves músics de l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), el Taller de Músics, el Conservatori de Música del Liceu i l’Escola Superior Jam Session, als escenaris de Fabra i Coats i Plaça de la Mercè. Per la seva banda, el BAM acollirà el projecte Cabal Musical i la semifinal de Sona9 a l’escenari de la plaça Joan Coromines. També es podrà gaudir d’una de les tres semifinals del Sona9, amb les propostes de Retirada!, Chet i Paper de plàstic. Al Moll de la Fusta es podrà veure els guanyadors de l’última edició del concurs El Brot 2016: Ice Cream.

El retorn de Manu Chao, gran reclam

Una de les actuacions que ve acompanyades de més expectació és el retorn de Manu Chao després d'una absència de catorze anys a La Mercè (divendres 23 al Parc del Fòrum). La Gran Pegatina, Kiko Veneno amb La Banda del Retubre y el Cuarteto Bético de Cuerdas i Cathy Claret seran altres cites a subratllar, a l'Avinguda de la Catedral. A l'escenari "Mediterràniament" (platja del Bogatell), hi actuaran Ramon Mirabet, Love of Lesbian i Animal.

La presència del multi-instrumentista libanès Bachar Mar-Khalifé (divendres 23 a l'Avinguda de la Catedral) –"una joia que no deixarà a ningú indiferent", segons afirma Jordi Turtós, director artístic de Mercè Música–, serà un dels noms més cridaners de tota la programació. L'artista és una de les propostes procedents de París, que enguany és la ciutat convidada al certamen. Pel que fa al BAM, cal destacar la col·laboració entre el grup congolès Konono n.1 i la formació portuguesa Batida, els algerians Imarhan, la francesa Jeanne Added, el trio australià The Goon Sax i el blanenc Isaac Ulam.

Arxivat a