Carme Forcadell demana a Gimeno que l'Oficina Antifrau recuperi l'honradesa

L’expresident del TSJC assumeix la direcció de l'OAC, esquitxada per les converses entre Daniel de Alfonso i el ministre Jorge Fernández Díaz

Miguel Àngel Gimeno, nou director d'Antifrau
Miguel Àngel Gimeno, nou director d'Antifrau | @forcadellcarme
06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:21h
L’acte de presa de possessió del nou director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, no ha estat una cerimònia simplement protocol·lària. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s’ha referit explícitament a l’escàndol de les converses mantingudes entre Daniel de Alfonso, l’anterior director, i el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández, i ha demanat a Gimeno que l’organisme recuperi “el rigor, l’eficàcia i l’honestedat”. Forcadell, que en l’inici de l’acte ha recordat que se celebrava en “la seu del poder legislatiu català”, ha afirmat que l’escàndol va ser un cop dur per a la ciutadania i la imatge de les institucions. Recuperar aquesta bona imatge i, sobretot, la confiança és essencial, ha repetit la presidenta de la cambra.

Gimeno, en la seva intervenció, ha subratllat la independència de l’Oficina Antifrau i alhora la voluntat de preservar unes relacions fluides amb el Parlament. Ha destacat la tasca de la investigació, però encara més de la prevenció de tota possible irregularitat en l’administració. Ha recordat la importància de la transparència, sense la qual és impossible mantenir la integritat de les institucions, i ha afirmat que la ciutadania exigeix que s’actuï contra la corrupció. L’expresident del TSJC ha destacat el paper de l’OAC en la defensa de l’interès general.     

Amb la presa de possessió de Gimeno, es gira full a una pàgina escabrosa de l'Oficina Antifrau, després de l'esclat de l'escàndol que va acabar amb Daniel de Alfonso. Aquesta era la sensació avui al Parlament.

Objectiu del búnquer judicial

Malgrat el tarannà conciliador de Gimeno, la seva sortida de la presidència del TSJC era un objectiu per part de la cúpula conservadora del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). I en especial, del seu president, Carlos Lesmes, peça clau pel control de la judicatura. El seu successor, el gener passat, va ser Jesús María Barrientos, que en les sessions celebrades a Madrid entre els diversos aspirants a presidir el TSJC va mostrar-se més contundent enfront la Generalitat pel procés sobiranista