Rivera demana al PSOE actuar junts per controlar un govern de Rajoy

El líder de Ciutadans ataca durament Pablo Iglesias: "Vostè prefereix estadistes com Otegi, jo a estadistes com Suárez"

Albert Rivera, aquest dimecres al Congrés
Albert Rivera, aquest dimecres al Congrés | Europa Press
31 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:55h
Amb un discurs ple de justificacions, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha defensat l’acord amb el PP per a la investidura de Mariano Rajoy. Ha començat amb unes paraules més pròpies d’un dirigent opositor que d’un aliat: ha recordat que Espanya encapçala, amb Grècia, el rànquing dels països europeus amb més atur i que els índexs de pobresa infantil són alarmants. En un moment donat, ha fet una crida al PSOE a una acció conjunta per, els dos dos partits junts, controlar des de fora un govern de Rajoy. Rivera calcula i vol preservar certa equidistància entre PP i PSOE.

Rivera ha dit que ell hauria preferit un gran acord entre ells, el PP i el PSOE, però no ha estat possible. Ha fet el llistat de les mesures incloses en l’acord amb Mariano Rajoy, que segons ell suposa un seguit de reformes socials (com un programa contra la pobresa infantil i millores en els permisos de maternitat i paternitat) sense incrementar els objectius del dèficit ni augmentar els impostos.

Albert Rivera ha aprofitat per atacar durament Pablo Iglesias: “Alguns prefereixen el CNI, nosaltres la dació en pagament”, ha dit referint-se a l’exigència de Podem després del 20-D de controlar els serveis d’informació per formar part d’una majoria amb el PSOE. Rivera ha dit que “mentre alguns han dedicat l’estiu a fer de comentaristes, nosaltres ens hem dedicat a buscar solucions”. Al final, ha etzibar a Iglesias: “Vostè prefereix estadistes com Otegi, jo a estadistes com Suárez”.