Les marees es manifesten contra el BBVA i el pacte entre PP i C's

Associacions d'aturats, pensionistes i en defensa de la sanitat i l'ensenyament s'han concentrat a una oficina de Passeig de Gràcia | Acusen l'entitat bancària d'exigir al futur govern espanyol retallar les prestacions d'atur i incrementar les sancions per aquells que rebutgin una feina

Un caixer del BBVA amb un cartell de la Marea de Marees
Un caixer del BBVA amb un cartell de la Marea de Marees | Sergi Santiago
Redacció
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:57h
Prop d'una trentena de persones s'han manifestat avui a una oficina del BBVA al Passeig de Gràcia de Barcelona per protestar contra les recomanacions del BBVA al futur govern espanyol recollides en un nou informe del banc. La concentració ha estat convocada per la Marea de Marees, una confluència de moviments socials que aglutina SOS Ensenyament, la Marea Blanca, l'Assemblea d'Aturats i la Marea Pensionista.

Els moviments socials titllen el BBVA de "poder a l'ombra" i l'acusen de voler baixar els salaris un 7%, reduir la prestació d'atur dels dos anys actuals a l'any i mig i sancionar als aturats que rebutgin una primera oferta de feina. La Marea de Marees creu que aquestes recomanacions empitjorarien encara més la sostenibilitat de les pensions "perquè es reclama baixar les cotitzacions a la seguretat social en 2,3 punts". Durant la protesta, les marees han carregat durament contra el PP i C's.
 

Una dona carrega contra el pacte de PP i C's durant la protesta Foto: Sergi Santiago

Arxivat a