El Govern veu amb «estupor» el «debat d'aquesta tarda que no és d'investidura»

La portaveu Neus Munté mostra altre cop el suport total de l'executiu a la presidenta i a la mesa del Parlament | Critica la paràlisi política a Espanya, "que deixa Europa astorada"

Neus Munté, a la roda de premsa posterior al consell executiu del Govern
Neus Munté, a la roda de premsa posterior al consell executiu del Govern | ACN
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:14h
“El debat d’aquesta tarda no es pot anomenar d’investidura”. Així de contundent s’ha mostrat la consellera Neus Munté, portaveu del Govern, quan se li ha preguntat sobre el ple que celebrarà el Congrés dels Diputats. Munté ha afirmat que es tracta d'un debat fallit i ha assegurat que segueixen la situació amb "estupor". En aquest sentit, ha afirmat que “ja fa molts mesos que el govern espanyol està en funcions”, tot afegint que Europa contempla astorada la situació de paràlisi política que es viu a l’Estat, i l’absència d’Espanya de tots els grans debats que tenen lloc al la Unió Europea en aquests moments. “És un govern que no dóna resposta a les inquietuds i les necessitats dels ciutadans del conjunt de l'Estat”, ha reblat la portaveu. 

A la pregunta de si l’acord entre el PP i Ciutadans de cara a la investidura pot afectar la immersió, Meritxell Ruiz, consellera d’Ensenyament, que ha acompanyat Munté, ha tret efectivitat al punt programàtic sobre el trilingüisme, tot afirmant que el model trilingüe està superat a Europa i que a Catalunya se segueix un model plurilingüe que ha demostrat el seu èxit. 

Amb la presidenta del Parlament

Sobre la petició de la Fiscalia de procedir penalment contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Munté ha proclamat que “estem amb la mesa i amb la presidenta del Parlament en tot el que es refereixi a la seva defensa". 

Munté no ha volgut concretar quan tindrà lloc la reunió prevista entre el president Carles Puigdemont i la CUP, “però serà en els propers dies”. Sí que ha volgut subratllar que formaran part d’una ronda de contactes amb la resta de forces polítiques. 

Requeriment d’incompetència

La consellera Neus Munté ha informat de la resta de qüestions tractades en el consell executiu. En el transcurs de la sessió, el president Carles Puigdemont ha informat de la seva decisió de presentar una qüestió de confiança, petició que serà tramesa a la mesa de la cambra. Es tracta d’un tràmit formal.

El Govern de la Generalitat ha decidit presentar un requeriment d’incompetència a l’Estat contra el reial decret del govern espanyol que regula l’avaluació final a l’ensenyament secundari i al batxillerat. La Generalitat considera que suposa una nova vulneració de les competències educatives de Catalunya. El decret estableix un dret d’opció lingüística per part dels pares per escollir la llengua en què els alumnes han de realitzar la prova. Això infringeix de ple el que marca l’Estatut, que fixa clarament que és el català l’idioma vehicular i d’aprenentatge.