Liz Castro: «El referèndum és la millor manera d'acabar el procés»

La membre del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana reclama que ha arribat el moment que els polítics "es posin d'acord" per acabar amb el procés

Liz Castro durant la xerrada
Liz Castro durant la xerrada | Josep M. Montaner
Clara Pariente
21 d'agost del 2016
Actualitzat el 22 d'agost a les 7:14h
La 48a Universitat Catalana d'Estiu continua aquest cap de setmana servint d'altaveu de les forces i entitats independentistes. La tarda d'aquest diumenge, la membre del Secretariat Nacional de l'ANC, Liz Castro, ha ofert una xerrada sobre els reptes i oportunitats de la societat civil sobiranista on ha defensat el referèndum com "la millor manera d'acabar el procés".

L'escriptora ha valorat el recorregut acomplert fins ara i ha apuntat que el moment en què es troba "és la part més difícil", en tant que s'ha de decidir com culminar el procés i definir el paper de la societat civil, actualment "poc clar". "Nosaltres no hem dit mai que volíem assaltar el Parlament, no és la manera de fer les coses d'aquí", ha manifestat Liz Castro en aquest sentit. "No és el mateix, milions de persones votant que dues mil persones assaltant el Parlament", ha afegit.

Sense por a la divisió

En clau d'estat d'ànim, la membre de l'ANC ha expressat que no creu que els catalans "s'estiguin dividint" i que no s'ha de témer per la "falta d'unitat", ja que les enquestes indiquen que la majoria continua. Per a Castro, l'evolució del procés es manifesta amb la majoria parlamentària: "Estem guanyant".

Amb tot, ha subratllat la necessitat que els polítics "es posin d'acord" sobre com fer el pas final. "Des de l'ANC hem pensat que, donades les circumstàncies del 9-N com a consulta d'opinió i el 27-S, que no es va acabar d'interpretar com un mandat per declarar la independència, la solució és exigir un referèndum clar 'sí o no', que donarà la força al govern per a declarar la independència d'una vegada i ens permetrà aconseguir el reconeixement internacional que és essencial", ha explicat.

Una opció a la qual, segons ha compartit durant el torn de preguntes, estan "obertes" moltes persones de dins el govern. "La nostra feina ara, com a societat civil, és seguir pressionant", ha sentenciat.
 

La xerrada d'avui a la UCE 2016. Foto: Josep M. Montaner.

Arxivat a