El festival de Sitges arrancarà amb la producció catalana «Inside»

Jaume Balagueró és el guionista de la terrorífica pel·lícula que inaugurarà el certamen

Redacció
18 d'agost del 2016
Actualitzat el 12 de setembre a les 12:24h
Fotograma de la pel·lícula «Inside»
Fotograma de la pel·lícula «Inside» | Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
La quaranta-novena edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya aixecarà el teló amb la première europea de la pel·lícula Inside. Miguel Ángel Vivas és el director de la cinta i el guió va a càrrec de Jaume Balagueró i el seu col·laborador habitual Manu Díez. El certamen, que se celebrarà del 7 al 16 d’octubre, ho ha anunciat a través d'un comunicat deixant clara la seva aposta per la producció autòctona que reafirma el compromís amb el cinema català.

Inside és un remake del film francès À l’intérieur que ja va impactar el públic a Sitges 2007 i que s’ha convertit en un títol de culte. La trama se centra en una jove vídua, embarassada i deprimida que intenta reconstruir la seva vida després d’un accident de transit que el va deixar sense parella i la oïda parcialment. A més d’aquests problemes la protagonista haurà de protegir el seu fill, encara a la panxa, d’una dona que vol arrabassar-li. Rachel Nichols i Laura Harring (coneguda per Mulholland Drive) són les actrius principals d’Inside.

Nostromo Pictures, una companyia amb base a Barcelona que ha estat al darrere d’altres pel·lícules estrenades a Sitges com Red Lights, Grand Piano o Buried, també ha produït Inside. Adrián Guerra i Núria Valls continuen col·laborant estretament amb el festival, la seva productora aviat estrenarà els thrillers El guardián invisible i Contratiempo.