Desarticulen una banda especialitzada en assaltar pisos a l'àrea metropolitana de Barcelona

S'han detingut 13 persones de nacionalitat georgiana, de les quals nou han ingressat a presó

Part de les joies sostretes pels presumptes lladres i recuperades pels Mossos d'Esquadra.
Part de les joies sostretes pels presumptes lladres i recuperades pels Mossos d'Esquadra. | ACN
Redacció
02 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:45h
Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal acusat de cometre diversos robatoris en pisos que prèviament havien identificat amb marcadors de plàstic a les portes a la àrea metropolitana de Barcelona. En total s'han detingut 13 persones de nacionalitat georgiana, de les quals 9 han ingressat a presó. L'operació va començar fa set mesos, i va concloure el 14 de juliol amb la detenció de 4 homes d'entre 25 i 37 anys. A més, s’han fet cinc entrades i perquisicions a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Feliu de Llobregat.

Els presumptes autors dels fets podien arribar a col·locar fins a 50 marcadors de plàstic a les portes dels domicilis on volien entrar. Un cop detectaven quins pisos podien estar buits, efectuaven els robatoris utilitzant un sistema per violentar les portes d’accés altament especialitzat.

La investigació es va iniciar el mes de desembre del 2015 arran d’un robatori amb força comès en un pis de Barcelona, del qual els lladres haurien forçat la finestra d’una habitació mentre el propietari es trobava en una altre part de la casa, tot i que no van aconseguir endur-se res.

En una primera fase de la investigació, duta a terme pels efectius de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana de Barcelona, es va aconseguir desarticular un primer grup de nou persones d’origen georgià. A les entrades i registres practicats el 10 de maig, es van recuperar joies, aparells electrònics, eines específiques per violentar els panys de les portes i un gran nombre de marcadors de porta transparents.

En l'operatiu es va identificar els dos líders de l’organització i el segon grup de lladres, també d’origen georgià, que va substituir de manera immediata el primer grup després de ser detingut. Aquests dos individus, que donaven les instruccions directes a la resta de membres, estaven complint condemna per altres delictes comesos del mateix tipus.

De nou, en la segona fase de la investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Terrassa, es  van realitzar entrades i registres, on es van intervenir joies i material informàtic provinent dels robatoris i es van detenir quatre homes més.

Segons els Mossos d’Esquadra, després d’aquestes detencions, es dóna per desarticulada una branca local d’una organització criminal d’origen georgià arreu d’Europa. Fins ara s’ha retornat una part de les joies i material informàtic intervinguts als detinguts als seus legítims propietaris. La resta d’objectes s’introduiran a l’apartat de la pàgina web que el cos de Mossos d’Esquadra.

Després de declarar en seu judicial nou dels detinguts han ingressat a presó i quatre han quedat en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
Arxivat a