Els Castellers de Vilafranca fan història amb el 3 de 10 a Vilanova i la Geltrú

Els verds descarreguen el castell de 10 més matiner i l'acompanyen del 2 de 9, el pilar de 8 i el 3 de 9 amb pilar | Els Bordegassos no poden amb el 4 de 8 i la Jove de Tarragona fa el 9 de 8 i el pilar de 8

Joaquim Albalate
30 de juliol del 2016
Actualitzat a les 23:55h
El 3 de 10 dels Castellers de Vilafranca a Vilanova
El 3 de 10 dels Castellers de Vilafranca a Vilanova | @verds

Ple absolut a la Plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú per la diada castellera de Festa Major que aquest any tenia com a principal atractiu l'anunciat intent de 3 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca. A més, la colla local havia escollit la seva festa major per a tornar a descarregar el 4 de 8 i la Jove de Tarragona es presentava amb la intenció de fer la millor actuació del que porten de temporada.

Els Bordegassos de Vilanova han obert plaça amb un tranquil 7 de 7 abans d'atacar el principal objectiu que portaven avui en cartera, el 4 de 8. El primer intent ha pujat ferm però una rebrincada l'ha fet baixar quan entraven els quints. El segon intent ha començat rebregat i quan els quints encara pujaven han decidit desmuntar-lo, molt similar al tercer, que tot i que tenia millors mides ha acabat amb el mateix resultat. Els groc-terrós han acabat l'actuació amb un 2 de 7 molt tranquil, per acabar la diada amb dos pilars de 5.

Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca arribaven a Vilanova amb l'objectiu de fer-hi la millor actuació. Els verds han obert amb un 2 de 9 amb folre i manilles sense els canvis de la setmana passada a Mataró, i el resultat ha sigut molt positiu; tot i que el folre i les manilles dels verds segueixen sense ser res de l'altre món, la torre l'han defensat perfectament. La segona ronda portava el plat fort a plaça: el 3 de 10 amb folre i manilles. Tot i els nervis, el castell de 10 ha pujat ferm i no ha perillat en cap moment. El bon estat de forma dels troncs verds han fet que el 3 de 10 semblés gairebé fàcil, tot i que sí que l'han treballat.
 



Per la tercera ronda, els vilafranquins reservaven el 3 de 9 amb folre i pilar que tot i anar millor que el de Les Santes segueix sense mostrar la bona mida d'altres anys. Els verds han tancat la seva històrica actuació a Vilafranca amb el pilar de 8 amb folre i manilles, un pilar que els del Penedès tenen dominat de manera espectacular.

La tercera colla en discòrdia era la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els liles han obert amb el 3 de 9 amb folre, un castell que tenen preciós. En la segona ronda, els tarragonins han abordat el 9 de 8, amb una certa tremolor però que no ha patit, i han acabat amb un bonic 4 de 9 amb folre. L'as a la màniga de la Jove ha arribat a la ronda de pilars, amb el pilar de 8 amb folre i manilles. Els liles, especialment el quint, han hagut de treballar de valent per a poder descarregar-lo, però finalment els de Tarragona també han pogut fer història a Vilanova.

LA FITXA: FESTA MAJOR DE VILANOVA
Plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, 30 de juliol del 2016, 18h
Bordegassos de Vilanova: 7de7, id4de8, id4de8, id4de8, 2de7, 2P5
Castellers de Vilafranca: 2de9fm, 3de10fm, 3de9fp, P8fm
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de9f, 9de8, 4de9f, P8fm

 

Arxivat a