Neix al Zoo de Barcelona una cria de mico en perill d'extinció

El Mangabei gris de coroneta blanca és un primat inserit del Programa de Conservació i Reproducció Europeu de l'espècie, coordinat des del parc català

La nova cria de Mangabei
La nova cria de Mangabei | Zoo de Barcelona
Redacció
29 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:14h


El passat 8 de juliol va néixer al Zoo de Barcelona una cria de mangabei gris de coroneta blanca, una de les espècies de primats més amenaçada del món i originaries de l’Àfrica Occidental. La cria, que es troba en un bon estat de salut, ha estat amb la seva mare des del moment del naixement i ambdues es poden visitar a la galeria de primats. Aquest naixement és un reflex de l’èxit del Programa de Conservació i Reproducció Europeu de l’espècie, coordinat des del Zoo de Barcelona per la Dra. Maria Teresa Abelló.

La mare de la cria és la Mónika, una femella nascuda també a Barcelona el 2009 que va tenir la seva primera filla l’any passat. El pare és el Racky, un mascle de 12 anys que va arribar fa gairebé dos anys procedent del Zoo d’Accra, a Ghana, i que està alerta protegint la seva nova família patrullant el perímetre de la instal·lació amb major freqüència del que és habitual.

1 d’agost: Dia del Mangabei

El pròxim 1 d’agost es celebra per primera vegada el “MAD” (Mangabey Awareness Day”) amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la situació en la que es troben diverses espècies de mangabeis. Des del Zoo de Barcelona es farà èmfasi sobre l’estat del mangabei gris de coroneta blanca al seu hàbitat natural, a l’Àfrica Occidental.

Més concretament, dues subespècies de mangabei estan catalogades en perill d’extinció i altres dues en perill crític d’extinció. Conseqüentment, la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) ha catalogat l’espècie en perill d’extinció a la llista vermella destacant així que el mangabei gris de coroneta blanca és una de les 25 espècies de primat més amenaçades del món degut a la desaparició dels boscos on habita, però també degut a la caça per al consum humà. 
 

La nova cria de Mangabei Foto: Zoo de Barcelona


 
Arxivat a