​Acord que posa fi a les vagues de treballadors de museus de Barcelona

El sindicat SUT afirma que l'empresa Ciut'art ha cedit a "tots els punts" de reivindicació

Redacció
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:54h

Mobilització de treballadors de Ciut'art davant la Fundació Tàpies, que roman tancada. Foto: Jordi Bes
 

Els treballadors d'alguns dels museus més emblemàtics de Barcelona han posat fi a les vagues que havien convocat des de mitjans de juny perquè l'empresa adjudicatària dels serveis d'atenció d'aquests equipaments, Serveis Educatius Ciut'art, "ha cedit en tots els punts" de les reivindicacions dels empleats, ha informat el sindicat SUT en un comunicat. L'assemblea de treballadors va ratificar l'acord el dilluns i va desconvocar les aturades que s'havien previst per aquest dimecres i dijous.

Les vagues del 16 i 23 de juny, i 15, 20 i 21 de juliol van suposar el tancament al públic o el funcionament a mig gas de diversos museus emblemàtics i equipaments culturals, com el MACBA, la Fundació Miró, el Museu del Disseny, el Monestir de Pedralbes, el Museu de les Cultures del Món, el Museu Etnològic, la Fundació Tàpies, l'Arxiu Històric de Barcelona i el Museu de la Música.

Segons SUT, l'acord suposa que Ciut'art regularitza les vacances del període entre l'1 de juliol del 2015 i el 30 de juny del 2016, fet que suposa la recuperació de 764,77 dies de vacances que l'empresa devia a la plantilla. Els treballadors tindran un dia lliure per cada festiu treballat, a més de rebre el plus previst en el conveni. També es compensaran retroactivament els festius del 2016 ja treballats.

A més, l'empresa reconeix la igualtat de condicions entre els treballadors de reforç i la resta de la plantilla, i es compromet a convertir en indefinits els contractes de la plantilla. També retira les dues sancions imposades a un membre de la Secció Sindical de SUT, i es compromet a no extingir el contracte d'una treballadora a qui s'havia notificat l'acomiadament durant les convocatòries de vaga.
Arxivat a