Què veurien Donald Trump, Chuck Norris i Maradona de la FiraTàrrega 2016?

El certamen, que tindrà lloc del 8 a l'11 de setembre, dissenya deu itineraris artístics per facilitar a l'espectador la navegació en el programa

La Companyia Maduixa presenta l'espectacle «Mulïer» a FiraTàrrega 2016
La Companyia Maduixa presenta l'espectacle «Mulïer» a FiraTàrrega 2016 | Cia.
26 de juliol del 2016
Actualitzat el 22 d'octubre a les 18:56h
FiraTàrrega torna del 8 a l'11 de setembre a la capital de l'Urgell i ho fa, de nou, amb el disseny de deu itineraris artístics per segmentar el gruix de la programació i fer-la més accessible a l'espectador. Enguany, però, la novetat és que els itineraris vénen amb l'atractiu de preguntar-se quins espectacles del certamen veurien personatges famosos com Chuck Norris, Donald Trump, Nelson Mandela, Gerard Piqué, Núria Feliu o Ferran Adrià, entre altres.

El primer itinerari artístic, que intenta recollir què veurien a FiraTàrrega Bruce Lee i Federico Fellini, va de la dansa urbana a la contemporània, passant pel circ. Aquest recorregut es presenta com un viatge a través de continguts marcats per l'esforç físic, la proesa tècnica i l'alta poesia escènica. El segon itinerari porta l'espectador al límit i se centra en Chuck Norris i Angelina Jolie, i serà una experiència salvatge només apta per a "cossos entrenats, mentalitats obertes i resistents".

El tercer recorregut, integrat per diferents espectacles de sala, fa referència a les figures de Donald i Melania Trump. Amb aquest itinerari s'integra una ruta apta per a aquells a qui no agrada plantar el cul en una plaça, o bé bronzejar-se una mica mentre gaudeixen d'un bon espectacle a l'espai públic. El quart itinerari intenta recollir què veurien Ernest Hemingway i Ferran Adrià. En aquest cas, l'organització ha fet una selecció "per als sibarites, els amants del detall i la vida tranquil·la", una degustació, una alenada d'aire fresc servida en espais amb molt d'encant.
 

Pla general de l'actor Roberto G. Alonso durant l'assaig obert de «A mi no me escribió Tennesee Williams» en el marc del programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega 2016, el darrer maig Foto: ACN


El sisè recorregut, dedicat a Maradona i Amy Winehouse, s'adreça a aquells no en tenen mai prou. Una experiència amb el doble de propostes, els 20 hits absoluts de l'edició 2016. Els espectacles que s'hi ha inclòs són els d'Arcopom, CCOT, Joan Català, Cie. Artonik, Claire Ducreux, El Pont Flotant, Cia. Obskené, Ephrat Asherie Dance, Grupo Puja, La Industrial Teatrera, Svalbard Company, Ondadurto Teatro, LAminimAL, Universiteatro & Gorguz Teatro, Get Bak, Didi Rodan, Escarlata Circus, Kiku Mistu, Companyia de Circ ‘eia’ i el Cirque Exalté.

En el setè itinerari artístic s'ha pensat en les figures de Nelson Mandela i Margarida Xirgu. Política i teatre, teatre polític, art compromès i activisme. Aquesta ruta presenta una tria de "peces necessàries en temps de desconstrucció galopant de la democràcia a Occident". El vuitè recorregut, dedicat a Núria Feliu i Albert Om, va encarat als hereus i a les pubilles, a aquells a qui agraden els espectacles de tota la vida i a aquells que fan riure i s'entenen.

Finalment, el novè itinerari s'ha dissenyat pensant en les figures de Pilarín Bayés i Mrs. Doubtfire. Es tracta d'un recorregut participatiu, lúdic i de molta qualitat, especialment adreçat als experts més petits de la casa. Inclou peces que també es poden gaudir en família. Humor, ironia i continguts que s'abracen en una FIraTàrrega divertida, compromesa i única, com en cada edició.
 

Foto de família amb algunes de les companyies del programa de Suport a la Creació 2016 de FiraTàrrega amb Jordi Duran, director artístic, al centre Foto: ACN