VÍDEO Ocupen l'oficina de Bankia de plaça Catalunya per evitar tres desnonaments

La PAH negocia amb el banc una solució per a les tres famílies afectades

La PAH ha ocupat la sucursal bancària de Bankia de la plaça de Catalunya de Barcelona
La PAH ha ocupat la sucursal bancària de Bankia de la plaça de Catalunya de Barcelona | PAH Barcelona
Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:22h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat aquest dilluns l'oficina de Bankia de la plaça Catalunya de Barcelona per evitar el desnonament de tres famílies. La plataforma ha aconseguit negociar amb l'entitat bancària i al voltant de les 15.30 hores estaven en converses amb representants de Bankia, ha informat a NacióDigital el portaveu de la PAH a Barcelona, Carlos Macías.

La PAH recull en un comunicat dos dels tres casos. Les dues famílies afectades tenen menors a càrrec seu, i per elles demana, segons ressalta en el comunicat, una solució "que és de mínims i de sentit comú: dació en pagament més lloguer social". La plataforma defensa que així s'evitaria que les dues famílies "es quedessin al carrer amb deutes impagables de per vida", conservar casa seva uns anys i tenir una segona oportunitat per refer les seves vides, però "Bankia els nega de manera sistemàtica la seva demanda".Per la PAH, Bankia "viola de manera òbvia el Dret a l'Habitatge de les famílies per continuar obtenint beneficis". Segons la plataforma, una prova clara d'aquesta afirmació és que "Bankia lidera el lloc número u com el banc que més desnona," i acumula el 20% dels "desallotjaments" de tot l'Estat. "Bankia actua com el que és, com una màfia que es beneficia del sofriment de les famílies", critica la PAH, i recorda el cas de les Targetes Black i que el banc va rebre més de 23.500 milions d'euros "sense cap contraprestació social" a canvi.

Famílies amb dificultats

Una de les famílies per les quals la PAH ha ocupat l'oficina de Bankia l'encapçalen Iulia i Sergi, i fa més de sis anys que batallen per una solució. Es compon de sis membres que conviuen a la mateixa casa que van hipotecar, entre els quals un fill de 13 anys, una mare amb el 59% de discapacitat i fibromiàlgia diagnosticada, i un pare que va ser operat fa poc del cor i que pateix pancreatitis i diabetis. Sergi ha patit hepatitis C, i Iulia i el fill, anèmia, segons la PAH.

L'altra família, amb Sara i Carlos al capdavant, la formen quatre membres. Aquesta família té com a únics ingressos 426 euros que Sara percep com a ajuda familiar i l'atur de Carlos, que fa poc que va quedar a l'atur per un ERO a la seva empresa. Es fan càrrec d'un fill de 8 anys i la germana de Sara, que pateix un 39% de discapacitat diagnosticada, ha informat la plataforma.


Arxivat a