Llull, Tàrraco i cançó d'autor, entre les cinc propostes per al cap de setmana

L'exposició "La màquina de pensar", el Fringe Festival, el cicle Tarragona Història Viva, el Camallera Cançó d'Autor i "Pere i el llop" al festival Rusquet

L'exposició «La màquina de pensar» al CCCB
L'exposició «La màquina de pensar» al CCCB | Adrià Costa
29 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:30h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

La màquina de pensar
CCCB. De 14 juliol a l'11 desembre 2016

Combinant la documentació històrica i les mirades més recents d’artistes que s’han inspirat en l’obra de Llull, com David Link, Ralf Baecker o Perejaume, La màquina de pensar. Ramon Llull i l’"ars combinatoria" dóna a conèixer aspectes sorprenents i desconeguts del pensament de l'autor mallorquí, del qual enguany es celebren els 700 anys de la seva mort. Entre d'altres, proposa entendre l’ars combinatoria com un precedent de les noves tecnologies de la informació. L’ús d’aquest mecanisme, que proposava la unitat dels diferents sabers de l’època, havia de dur, mitjançant la raó, la demostració i el diàleg, a la pau entre les religions. Una mostra imperdible al CCCB, elegantment realitzada, presentada i explicada.

Fringe Festival
Torroella de Montgrí i L'Estartit. 27 al 29 de juliol

Vuitanta joves músics seran a l'Estartit i a Torroella per mostrar l'art del "futur del país" durant tres dies.El Fringe oferirà 25 concerts gratuïts d'estils musicals que van des del jazz, passant per la clàssica, els blues, el flamenc o el pop-rock, amb unes línies mestres que conflueixen en l'objectiu comú de fer aflorar el nou talent musical i de reforçar un binomi evident entre educació i cultura. A més, aquesta tercera edició suposa l'obertura a un nou gènere musical no present fins ara a la programació: el pop-rock, col·laborant amb el concurs Sona 9 que organitza el grup Enderrock amb la participació de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya.

Tarragona, Història Viva: Sequere me!
Circ romà de Tarragona. 29 i 30 de juliol

El cicle "Tarragona, Història viva" proposa un viatge emocionant per conèixer el passat romà de Tarragona a través d'espectacles de reconstrucció històrica, en activitats que ens ajuden a comprendre millor les funcions que tenien els diferents monuments de Tàrraco: l'Amfiteatre romà, el Circ, les Muralles, l'Aqüeducte, llocs d'una singularitat excepcional que eren centres de vida fa més de 2.000 anys. Aquest cap de setmana, amb un preu de 12 euros, el cicle ens presenta Sequere me!, que s'endinsa en el món de la prostitució a l’antiga Roma.


Camallera Cançó d'Autor
Camallera. Del 29 de juliol al 7 d’agost

Camallera Cançó d’Autor és un esdeveniment cultural de Km 0, que treballa la proximitat sense ànim de massificar-se i és impulsat per Pere Camps, director del Barnasants. El municipi de 850 habitants acull, durant deus dies, alguns dels músics més rellevants de l’escena musical catalana i també un gran nombre d’altres activitats que convertiran Camallera en "la República de les Paraules Crítiques". El certamen celebra aquest 2016 la seva vuitena edició i arrenca el divendres 29 de juliol amb el concert Joies italianes i altres meravelles de Joan Isaac, preludi de sis concerts que enguany tornen a realitzar-se a la fresca, a la Plaça Feliu de Camallera, amb un gran nombre d’activitats prèvies als recitals en diversos formats: xerrades, presentacions, projeccions de documentals o vermuts populars.

El Rusquet
L'Espluga de Francolí. Dissabte 30 de juliol a les 11h.
 
Dos dies després del Festival RUSC, celebrat al Museu de la Vida Rural el dijous 28 de juliol, arriba a l'Espluga el festival Rusquet, dedicat als infants, que en aquesta edició ens porta el conte musicat de Pere i el llop, de Serguei Prokofiev. A partir de les 11 del matí, els més menuts podran viure una proposta interactiva per fer volar la imaginació a través de les il·lustracions a mida natural que ha fet la jove il·lustradora Gala Pont. L’acte comptarà amb una rebuda especial i amb la lectura musicada del conte (traduït al català per l'escriptor Josep Maria Espinàs). La sessió, guiada per la dinamitzadora Montse Bosch, comptarà, també, amb la veu en viu del poeta i rapsoda Francesc Gelonch, entre d'altres sorpreses. Un viatge poètic cap a la màgia i el bosc, sota la direcció artística de Jordi Carulla-Ruiz.