La primera trobada de «Pokémon Go» a Catalunya acaba amb expedient als organitzadors

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha aixecat una acta per ocupació de la via pública | L'entitat promotora assegura no tenir ànim de lucre tot i que cobra dos euros als participants de la competició | Ara es prepara un nou esdeveniment "més professional" i amb nous patrocinadors

Alguns dels jugadors han assistit amb amics i d'altres, sols.
Alguns dels jugadors han assistit amb amics i d'altres, sols. | Sergi Santiago.
24 de juliol del 2016
Actualitzat el 25 de juliol a la 13:14h
Més de dos milers de persones han ocupat avui l’Arc de Triomf de Barcelona, el Passeig Lluís Companys i el Parc de la Ciutadella a la primera gran trobada de “Pokémon Go” a Catalunya, segons les dades de l'organització. Agents de la Guàrdia Urbana han aixecat una acta per ocupació de la via pública i els han advertit que l'incident pot acabar en una sanció.

La plataforma Pokémon Go Barcelona, formada per vuit joves aficionats, va convocar la trobada inicialment al bar especialitzat en videojocs Afterlife, però es va veure obligada a canviar la ubicació davant la resposta multitudinària que de seguida van rebre. Tot i que van penjar cartells, Facebook, Twitter i els grups de Whatsapp que tenen molts aficionats han fet que la convocatòria es viralitzi.

L’Aleix Cabanach, un dels organitzadors de la “pokétrobada”, ha assegurat a NacióDigital que van demanar “tots els permisos de manifestació i concentració” però es queixa que quan faltaven tres dies l’Ajuntament els va posar nous impediments.

Cabanach defensa que són una entitat “sense ànim de lucre” i que els dos euros que cobren als inscrits són per les despeses d’organització i per finançar els premis de la competició. A banda del bar d'e-sports, l'organització ha aconseguit el patrocini d'una empresa de bateries portàtils per telèfons mòbils.
 

Un grup d'amics a la trobada. Foto: Sergi Santiago.



El fundador de Pokémon Go Barcelona creu que la gent vol jugar en comunitat perquè “et dóna moltes bonificacions a l’hora de capturar” aquest tipus de criatures. L’objectiu de la seva plataforma és aconseguir aprofitar “aquest boom que ha despertat el joc” i convertir-se en els referents a Catalunya. 

"«Pokémon Go» és el negoci més lucratiu que existeix ara mateix”, opina Arnau Capdevila, un altre dels organitzadors. “Apple i McDonald’s volen fer col·laboracions per tenir les seves “poképarades” amb “Pokémons” especials. També han nascut nous oficis, com els entrenadors professionals que cobren per donar tots els trucs o els taxistes que fan una ruta “Pokémon” als jugadors. L’empresa de hardware Razer també està lluitant per aconseguir ser l’”app definitiva” que aplegui les comunitats de jugadors per zones, detalla Capdevila.

De moment, els aficionats que volen quedar per capturar “Pokémon” en companyia es coneixen a través de grups de Facebook especialitzats. Un cop es posen en contacte, es donen els telèfons i a través de grups de Whatsapp posen dia i hora per la cacera. Sovint són del mateix barri i del mateix equip, ja que només jugadors del mateix bàndol es poden enfrontar als “gimnasos” on hi ha els combats. Hi ha tres equips: el de la intuïció (groc), el de la saviesa (blau) i el del valor (vermell).
 
L’organització prepara una nova trobada a l’agost “més professional”
Després de l’èxit de la trobada d’aquest diumenge, que la plataforma defineix com “una de les més grans d’Europa”, “Pokémon Go Barcelona” ja en prepara una altra pel 21 d’agost. “Volem fer-ho millor, en un lloc amb wi-fi i amb nous patrocinadors”, ha explicat a NacióDigital Arnau Capdevila, un dels organitzadors, que reconeix que volen aconseguir que l'esdeveniment sigui “més professional”, però remarca que la seva plataforma no té ànim de lucre.
Arxivat a