El tàndem Pascal-Bonvehí capgira els moviments interns a la «nova CDC»

Després de la retirada de Jordi Turull, l’exportaveu convergent i el diputat de Junts pel Sí fan una síntesi entre l’aparell i renovació

Marta Pascal, votant al «superdissabte» de CDC
Marta Pascal, votant al «superdissabte» de CDC | Adrià Costa
12 de juliol del 2016
Actualitzat a les 23:27h
L’anunci de la retirada de Jordi Turull de la cursa pel lideratge del Partit Demòcrata Català ha vingut acompanyada de l’anunci de la candidatura encapçalada pel tàndem Marta Pascal-David Bonvehí. Dirigents joves per una etapa que es vol de nou començament. La fins ara portaveu de CDC i el jove diputat de Junts pel Sí, exalcalde de Fonollosa i president comarcal de Convergència al Bages, formen una síntesi entre sectors de l’aparell i d’altres de renovadors que capgira els moviments interns que s’estaven produint al PDC de cara a l’elecció de la direcció.

Pascal és una dirigent jove sorgida de la factoria de Còrsega, i pels passadissos del congrés s’especulava amb el seu distanciament respecte al nucli dur de l’aparell. Bonvehí, per la seva banda, forma part dels nous dirigents, forjats en el món local. A més, junt amb altres exponents del poder municipal convergent com Lluís Guinó (Besalú) o Albert Batet (Valls), és considerat una persona molt propera al president Carles Puigdemont.
 

David Bonvehí, a la dreta, en una imatge d'arxiu. Foto: Escola Llissach


Més Puigdemont que Mas?

Cal veure com acabarà conformada la nova candidatura, que té de termini fins demà a les vuit del vespre per tancar-se. El tàndem Pascal-Bonvehí, o Bonvehí-Pascal (només un d’ells podrà ser el nou coordinador) és més Puigdemont que Mas? Seria discutible. En aquests moments, l’únic dirigent que disposa d’un consens quasi bé unànime al partit és Artur Mas. De fet, com asseguren membres de diferents corrents, va ser Mas i només ell qui va evitar que la direcció sortís més rebregada en el congrés.

De Bonvehí es pot dir que ha estat un pont entre els sectors que apostaven per una àmplia renovació de l’antiga Convergència i el president Puigdemont. En més d’una ocasió, quan des d’algun àmbit renovador s’ha volgut fer arribar un missatge al president de la Generalitat, el conducte ha estat l’exalcalde de Fonollosa. Aquesta és una dada a tenir en compte.
 
Com queden els altres sectors?
 
La resta de sensibilitats hauran de decidir què fan. Però fer-ho aviat. A Generació Llibertat, el nou tàndem trobarà complicitats. Des de Llibergència ja s'ha manifestat públicament el seu suport. Marc Guerrero ha saludat el tàndem com “un gran lideratge”. Aquest vespre, el sector Nova Convergència, que lidera Germà Gordó, té una reunió per prendre les darreres decisions.