Detinguts dos joves per 13 robatoris amb força a expenedores del metro

Les pèrdues pugen a uns 5.000 euros, comptant la quantitat robada i el dany causat a les màquines

ACN
10 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:08h
Els Mossos van detenir, el 23 de juny, un home i una dona de 20 anys com a presumptes autores de tretze robatoris amb força a màquines expenedores del metro de Barcelona amb l'objectiu d'obtenir les monedes que hi havia al seu interior.

Per forçar-les, utilitzaven eines d'ús comú, amb les quals violentaven els tancaments de les sortides de monedes per canvi i així fer caure les monedes contingudes al cartutx.Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.
 
La investigació policial es va iniciar a mitjans del mes de maig d'enguany, quan la societat explotadora va denunciar als Mossos d'Esquadra que havia detectat irregularitats en el procés de lliurament de canvi i en la compra de productes, i danys a les sortides de monedes per canvi.

Els detinguts es dedicaven de forma habitual i reiterada a forçar les màquines. Sempre seguien el mateix patró, utilitzaven eines d'ús comú, amb les quals violentaven els tancaments de les sortides de monedes per canvi i amb això provocaven la caiguda de les monedes contingudes al cartutx.

La societat explotadora de les màquines va quantificar en més de 5.000 euros les pèrdues sofertes pels robatoris, entre les monedes sostretes i el cost de la reparació dels importants danys soferts als aparells. A això cal afegir-hi les pèrdues derivades de la inoperativitat de les màquines danyades i que fan disminuir el volum de vendes.

 
Arxivat a