Les terrasses comencen a conquerir aparcaments a la Sagrada Família

Prova pilot municipal per instal·lar terrasses en calçada per rebaixar la pressió turística | Les terrasses estaran sobre unes plataformes i es comença amb tres al carrer Marina

Uns turistes es fotografien davant la Sagrada Família
Uns turistes es fotografien davant la Sagrada Família | Adrià Costa
Redacció
07 de juliol del 2016
Actualitzat el 11 d'octubre a la 13:44h
L'Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar als voltants de la Sagrada Família plataformes desmuntables a la calçada on ara hi aparquen cotxes per instal·lar-hi terrasses i alliberar els carrers de la pressió turística. Es tracta d'una prova pilot que ha començat amb la col·locació de tres plataformes en el tram del carrer Marina entre Mallorca i València, de manera que es preveu augmentar l'espai públic per als vianants i millorar la mobilitat, ha informat l'Ajuntament aquest dijous en un comunicat.

Dos d'aquests elements són de fusta i un altre de fusta tecnològica —una barreja de fusta i plàstic-, s'han finançat amb 97.800 euros procedents de la taxa turística i la mesura està inclosa en la disposició prèvia de terrasses dels entorns de la Sagrada Família. El consistori espera recuperar aproximadament un 30% de l'espai per a vianants de les voreres als carrers Marina i Sardenya, que concentren un alt flux de turistes procedents de les parades d'autocars habilitades per als visitants de la basílica.
 

El carrer amb les terrasses fora de la calçada i en calçada. Foto: Ajuntament de Barcelona


Les plataformes que ara s'instal·len tenen espai per tres taules i 12 cadires, s'ubiquen entre les places d'aparcament i deixen una separació de seguretat amb proteccions respecte al carril de circulació. El setembre es col·locarà una altra plataforma de fusta al carrer Marina entre València i Aragó, i a la tardor es portarà a terme una altra prova amb més plataformes al carrer Sardenya.

La regulació de les terrasses pretén ordenar l'espai especialment en zones turístiques com la de la Sagrada Família, una zona que visiten uns 3,2 milions de persones a l'any, amb uns deu milions de visitants anuals en tot l'entorn de Barcelona. Els voltants de la basílica concentren una important presència de bars, restaurants i cafeteries, amb 49 locals amb terrassa, especialment als carrers Sardenya, Mallorca i València, i l'Ajuntament preveu reduir les terrasses de la zona de 193 taules a 92.
Arxivat a