Esquerra coincideix amb la CUP que cal un punt de ruptura

El republicà Sergi Sabrià valora positivament que Anna Gabriel no consideri el RUI una línia vermella i defensa la vigència del full de ruta

04 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:55h

Roda de premsa de Sergi Sabrià Foto: @esquerra_ERC


Esquerra Republicana defensa la vigència i el component de ruptura del full de ruta. Després que la diputada de la CUP Anna Gabriel hagi dit que el RUI (referèndum unilateral d’independència) no serà una línia vermella respecte a la qüestió de confiança però que cal una ruptura amb l'Estat, en nom d’ERC, el diputat Sergi Sabrià ho ha valorat positivament i ha afirmat que “el full de ruta ja inclou un punt de ruptura”. Sobre el RUI, Sabrià ha dit que “nosaltres mai ens negarem a posar les urnes si hi ha una majoria social”, però que tot canvi en el full de ruta implica generar un gran consens entre les forces sobiranistes.

El que ha volgut deixar clar Sabrià és que “un RUI mai pot ser un referèndum autonòmic” i s’ha mostrat categòric en què si el referèndum acordat amb l’Estat ja era improbable abans de les eleccions espanyoles, “el 26-J ho ha fet impossible”.  

Sabrià s’ha mostrat prudent a l’hora de valorar els processos interns que viuen altres partits. Sobre el congrés de Convergència, ha desitjat que vagi molt bé perquè això serà positiu pel procés. A la pregunta de si “sense Convergència no hi ha independència?”, ha respost que “totes les forces són necessàries i ningú és imprescindible”.

Sergi Sabrià s’ha felicitat per la reducció de les xifres d’atur, però ha recordat que encara hi ha 450.000 persones que pateixen desocupació, i ha felicitat el Govern de la Generalitat per la seva ràpida reacció davant el caos aeri generat per Vueling. El dirigent d’ERC ha aprofitat per recordar que és AENA qui gestiona l’operativitat dels vols i que sense disposar d’uns estris d’Estat, el marge de maniobra de la Generalitat és molt reduït en un tema cabdal com el tràfic aeri.