Canet Rock, ceràmica i llegendes, entre les cinc propostes per al cap de setmana

El Canet Rock, la Fira Internacional de Ceràmica, el Festival de Llegendes de Catalunya, la inauguració del Grec Festival i el Vida Festival a Vilanova i la Geltrú

La ceràmica, gran protagonista del cap de setmana a Argentona
La ceràmica, gran protagonista del cap de setmana a Argentona | Museu del càntir
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:10h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Canet Rock
Canet de Mar. Dissabte 2 de juliol.

Torna el renovat Canet Rock i ho fa, com no podia ser d'altra manera, oferint les actuacions de disset dels grups més populars de l'escena musical catalana del moment. La tercera edició del festival manté l'esperit que el va convertir en un mite de l'obertura postfranquista, a la dècada dels setanta. Aquest 2016, la jornada reuneix a l'habitual –i ja icònic– Pla d’en Sala grups com Els Pets, Manel, La Gran Pegatina, La Pols i l’Era, Aspencat, Sidonie, La Raíz o Blaumut. De les quatre de la tarda fins que el sol torni a sortir de matinada, amb la traca final i festiva del concert d'Els Catarres. Aquí es poden consultar tots els horaris i grups participants.


Fira Internacional de Ceràmica
Argentona. De l'1 al 3 de juliol

Argillà Argentona, la Fira Internacional de Ceràmica, reunirà aquest cap de setmana un total de 70 artesans de la ceràmica i institucions per exposar i vendre al públic les seves obres, en la més gran manifestació de l’art i la cultura del fang que es realitza cada any a Catalunya. Entre les novetats del 2016 destaca la participació de ceramistes de la vila francesa d’Aubagne com a ciutat convidada i agermanada amb Argentona, i també una acció artística singular a càrrec del pintor, dibuixant i il·lustrador Perico Pastor, que decorarà en directe un càntir de grans dimensions a la via pública. Argillà Argentona s’organitza des de 1991, amb els objectius de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional, i per a la promoció dels nous valors de la ceràmica de creacioó. La fira, ubicada al centre de la població, es completa amb un seguit d’activitats culturals i educatives que fan de la seva visita una autèntica festa al voltant del fascinant art del fang.

Festival de Llegendes de Catalunya
Sant Martí de Tous, Anoia. 2 i 3 de juliol

El Festival de Llegendes de Catalunya neix l'any 2010 amb l'objectiu de recuperar, potenciar i donar a conèixer històries i llegendes populars que existeixen arreu dels Països Catalans. Aquest 2016 se celebra la setena edició d'aquest esdeveniment únic al territori català, amb l’Apagada de Misteri com a activitat principal. El poble apaga l'enllumenat públic, durant la nit del dissabte dia 3 de juliol, i il·lumina tot el casc antic amb més de 6.000 espelmes que marquen un recorregut de llegendes misterioses que culminen amb una última llegenda que enguany interpreta l’actor català Jordi Martínez. Els Racons de Llegenda és també un dels actes centrals del Festival de Llegendes de Catalunya. Durant tot el cap de setmana, milers de persones visiten els diferents escenaris del poble on aquest any s’escoltaran les llegendes de diferents localitats catalanes.


Les bruixes de Salem al Grec
Teatre Grec, Barcelona. De l'1 al 5 de juliol.

El Grec celebra 40 juliols d'ebullició artística amb teatre, dansa, música i circ. Amb l'impuls inicial d'oferir art popular per a tots els públics, el festival segueix mantenint una mirada inquieta, arrelada als temps que vivim, com demostra una programació amb un marcat accent polític sobre l'actualitat. La peça que inaugura oficialment el certamen aquest divendres 1 de juliol, a l'impressionant Teatre Grec, és una de les grans obres d'Arthur Miller, Les bruixes de Salem. L'obra compta amb un repartiment encapçalat per Lluís Homar, dirigit pel fundador de la companyia Animalario, Andrés Lima, i amb la traducció al català d'Eduardo Mendoza. La sospita que hi ha bruixes a la comunitat i els enfrontaments entre colons per la possessió de terres acabaran provocant la cruel condemna a mort de prop de vint-i-cinc persones. L'atmosfera opressiva i irracional que es viu a l'obra va ser creada com a reflex de l'ambient que es vivia als EUA als anys cinquanta.

Vida Festival
Vilanova i la Geltrú. Fins al 3 de juliol.

Després de meravellar amb les exquisideses del Faraday, el Vida fa tres anys que agafà el relleu per reconvertir aquella proposta i fer-la anar un pas més endavant. Aquest 2016, el cartell és de luxe, amb reclams internacionals com Wilco o The Divine Comedy, al costat de primeres espases com Manel, Inspira, Unknown Mortal Orchestra, Villagers, Balthazar, The New Raemon, Joe Crepúsculo, Delorean, Germà Aire, Linsdtrom, Nada Surf, entre molts d'altres. Tal com afirmen els organitzadors, el Festival Internacional de Vilanova i la Geltrú no vol ser únicament sinònim de credibilitat artística sinó que també vol "fer bandera de valors com el respecte a les persones, al medi ambient i a l'economia local". El festival té lloc a la Masia d'en Cabanyes i el seu entorn, el paisatge precís per mostrar la devoció de l'organització per oferir una experiència agradable, del primer al darrer minut.