Arrimadas recorre al Brexit per equiparar l'independentisme a Trump i Le Pen

Puigdemont: “Quan assolim la independència, vostès estaran al costat de Le Pen”

29 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:10h
Inés Arrimadas i Carles Puigdemont, al Parlament
Inés Arrimadas i Carles Puigdemont, al Parlament

El Brexit ha estat utilitzat a la sessió de control del Parlament per llançar-lo contra el sobiranisme. Inés Arrimadas s’hi ha referit per criticar que des de l’independentisme s’hagi vist el referèndum britànic com una oportunitat. La cap de Ciutadans ha dit que “els únics que han tret ferro al resultat de la consulta han estat els euroescèptics, Donald Trump, Le Pen i vostès”.

El president Puigdemont ha estat contundent en la seva resposta. Ha dit que tota consulta democràtica ha de ser saludada positivament, encara que el resultat no sigui el desitjat. Ha explicat que Marine Le Pen es va posicionar recentment en contra de la independència de Catalunya per dir que “quan assolim la independència, vostès estaran al costat de Le Pen i Trump”.  

Puigdemont ha afirmat que una de les conseqüències del Brexit serà que la UE canviarà el seu discurs pel que fa a processos sobiranistes com l’escocès. “En aquests moments –ha dit-, la primera ministra d’Escòcia s’està reunint amb el president del Parlament Europeu”. El president de la Generalitat ha tornat a subratllar l’aposta europeista de Catalunya, tot dient que a Europa no li sobren els aliats.  

Sobre els efectes econòmics del Brexit, Puigdemont ha reconegut que “pel mercat financer, el resultat del referèndum ha estat una patacada, però hi ha vida econòmica més enllà del sector financer”, i s’ha mostrat convençut que les perspectives més  catastrofistes no acabaran tenint raó.