Núria Picas fa història i uneix en un sol dia la Cavalls del Vent i la Carros de Foc

La corredora berguedana realitza 139 quilòmetres corrent en poc més de 24 hores

La berguedana Núria Picas després d'arribar i havent corregut més de 24 hores
La berguedana Núria Picas després d'arribar i havent corregut més de 24 hores | @NuriaPicas
25 de juny del 2016
Actualitzat a les 8:12h
L'esportista berguedana Núria Picas ha tornat a fer història. Després de més de 24 hores corrent, ha aconseguit unir en un sol dia la mítica cursa pel Cadí-Moixeró, Cavalls del Vent, amb la també memorable Carros de Foc. Picas ho ha fet d'una manera solemne, iniciant el recorregut durant la revetlla de Sant Joan i finalitzant el 24 de juny a la Vall de Boí. 

Un repte que ella va voler anomenar "Home to Home", és a dir, realitzar el recorregut entre el que considera els seus dos "jardins de casa", i com un homenatge únic i personal a la muntanya i a totes les persones que, durant aquest temps, li han donat força i la han acompanyat. 

D'aquesta manera, doncs, la corredora berguedana d'origen manresà ha realitzat, de nit i també sota un sol de justícia, 139 quilòmetres gens fàcils, dividits entre els 84 de la Cavalls del Vent i els 45 de la Carros de Foc. En el primer itinerari, de 4.800 metres de desnivell, Picas ha volgut recordar els seus inicis. Un recorregut especial, que forma part de l'Ultra Pirineu, de la qual ha estat guanyadora quatre vegades. I amb la Carros de Foc, Picas, ha commemorat un dels seus escenaris preferits d'entrenament. 

Al llarg del trajecte, però, Picas no ha estat sola. Diversos esportistes i també amics la han volgut acompanyar, i en cada refugi, la corredora ha trobat caliu, menjar i suport. Ara, però, és hora de descansar i pair l'aventura. Una experiència única, que mai oblidarà, i de la qual en sortirà més forta i experimentada.