Barcelona exigeix la dimissió de Fernàndez Díaz i de De Alfonso

Tots els partits excepte el Partit Popular voten a favor de reclamar responsabilitats al govern espanyol | “Ens trobem davant d’un autèntic monstre, d’una màquina de generar corrupció”, denuncia el republicà Alfred Bosch

22 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:07h

Alfred Bosch, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


L’Ajuntament de Barcelona exigeix també la dimissió del ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per les gravacions que han sortit a la llum i que presumptament demostrarien una conspiració contra els partits independentistes. Ho ha fet a petició d’una moció d’urgència que ha presentat Esquerra Republicana a la comissió de presidència de l’Ajuntament. La demanda ha rebut el suport de tots els partits polítics excepte del Partit Popular.
 
“Ens trobem davant d’un autèntic monstre, d’una màquina de generar corrupció”, ha denunciat el president d’ERC al consistori, Alfred Bosch, que ha alertat que el partit de govern “corromp els principis democràtics i està convertint l’estat espanyol en la poma podrida d’Europa”. El portaveu de Barcelona en Comú també ha considerat que “no només cal que el ministre dimiteixi, sinó que s’han d’obrir instàncies judicials urgents”.
 
En concret, Gerardo Pisarello també ha recordat que el nomenament del director de l’Oficina Antifrau ara implicat va ser possible gràcies a CiU i PP. “Les complicitats entre ambdós partits vénen de lluny. "Aquest cas demostra com s’actua des de les clavegueres de l’estat. Hi ha un sistema polític a refundar sencer. Si no es fa a través dels mitjans judicials, la paciència de la ciutadania pot tenir un límit”, ha alertat.
 
També el portaveu de CiU a l’Ajuntament ha acusat tant Fernández Díaz com De Alfonso de “creuar totes les línies vermelles”. “No podem permetre que s’usin les instàncies de l’estat per inventar dossiers per fer xantatge, assetjar o fer cacera dels adversaris polítics”, ha dit, alhora que ha recordat com l’exalcalde convergent de Barcelona, Xavier Trias, “ha estat objecte d’aquestes pràctiques”.
 
La presidenta del PP al consistori, Àngels Esteller, ha defensat la postura del seu partit assegurant que tot plegat “és una pel·lícula” i que la pregunta que cal resoldre ara és "qui va gravar les converses privades del ministre i qui les està difonent". Davant de les protestes de la portaveu del PP, el representant d’Esquerra, Alfred Bosch, li ha demanat que “si el cas Antifrau és un cas Watergate, Fernández Díaz faci un Nixon i dimiteixi”.
 
Per la seva banda, la portaveu de la CUP ha explicat que “no estan sorpresos, perquè la gran mentida de la transició que parlava de separació de poders mai ha existit a l’estat espanyol”. Maria José Lecha també s’ha mostrat més solidària amb Esquerra, que “no ha estat implicada en cap cas de corrupció” que amb Convergència, “a qui li exploten casos de corrupció per tot arreu”. Finalment, la representant de Ciutadans ha assegurat que “l’estat espanyol sembla una república bananera” i que cal que l’Ajuntament demani explicacions sobre “el perquè i qui ha usat les institucions de l’estat per dinamitar l’adversari”.
 

Consulta la moció d'urgència d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona sobre el cas Antifrau

Arxivat a