«L'escàndol pot mobilitzar l'electorat independentista i de Podem»

La politòloga Mireia Castelló, experta en comportament electoral, creu que "els mitjans espanyols n'hauran d'acabar parlant, no tindran alternativa"

Una manifestació de l'ANC
Una manifestació de l'ANC | Adrià Costa
22 de juny del 2016
Actualitzat el 23 de juny a la 13:24h
Mireia Castelló és politòloga, editora de Beerderberg magazine i experta en comportament electoral. Segons aquesta experta l’escàndol d’Antifrau pot tenir un efecte en el resultat de les eleccions del 26-J. En declaracions a NacióDigital, ha afirmat que “l’esclat de l’escàndol arriba en el tram final de la campanya i és difícil que pugui calar en l’opinió de la franja electoral del Partit Popular, però pot ajudar a mobilitzar els votants potencials de l’independentisme i també d’Units Podem”
 
Castelló explica que “encara és aviat per copsar l’efecte que tindrà, ho anirem veient en les properes hores i dies. Ahir ja es feien comparacions amb el que va ser l’11-M, però és molt diferent. Hi ha un factor molt important, que és que els mitjans espanyols fins ara volen ignorar el tema, però n’hauran de parlar a mida que creixi la pressió. No tindran alternativa”.

La politòloga assenyala que el PP és el partit amb un sòl electoral més fidel: “Quan es creuen les variables entre el record de vot i la intenció de vot es comprova la fidelitat”. Un escàndol així sí que podria desmobilitzar alguns votants, desmotivar-los, segons ella. Però l’efecte més clar es produirà en el camp contrari al PP. Per Mireia Castelló, “el votant independentista es veurà carregat de més arguments per castigar el PP, i crec que el d’Units Podem també. En les gravacions els votants de Pablo Iglesias hi trobaran més arguments contra la casta i motivació a favor de ‘hay que echarlos’”. Castelló sí té clar que “els dies que queden fins al diumenge poden suposar un in crescendo de la tensió”.
Arxivat a