El Govern posa el referèndum del Brexit com a exemple de democràcia

"Passi el que passi haurà estat la decisió democràtica dels pobles del Regne Unit”, assegura Raül Romeva | Neus Munté referma el full de ruta sobiranista i mostra escepticisme sobre el canvi que podria suposar per Catalunya una gran coalició

Raül Romeva i Neus Munté, aquest dimarts després de la reunió del consell executiu
Raül Romeva i Neus Munté, aquest dimarts després de la reunió del consell executiu | @govern
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:08h
El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, s’ha pronunciat sobre el Brexit i ha assegurat que “passi el que passi haurà estat la decisió democràtica dels pobles del Regne Unit”. “Una solució complicada es resol amb urnes i en el marc europeu”. Segons el conseller, si surt el Leave, caldrà negociar els termes de la sortida, però si surt el Remain, també.
 
El referèndum al Regne Unit corrobora que “democràcia i negociació” són la base de resolució dels conflictes, ha declarat el conseller Romeva, que ha mostrat el respecte absolut del Govern per la decisió que prenguin els britànics el 23-J. Les declaracions de Romeva s’han produït en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu.
 
Preguntada pel posicionament fet públic ahir per la CUP a favor d’un referèndum unilateral en aquest curs polític, la consellera i portaveu, Neus Munté, ha tornat a refermar la posició del Govern de complir el full de ruta acordat. Sobre l’escenari que es podria produir a Catalunya en cas que es formés un govern de gran coalició a Espanya, Munté ha recordat que el Partit Popular no ha volgut dialogar amb la Generalitat però que el PSOE ja ha manifestat el seu rebuig total a la celebració d’una consulta vinculant per resoldre el conflicte polític a Catalunya. “Per tant –ha dit- no veig en què podria millorar la situació un govern de totes dues forces”. I ha conclòs de manera molt gràfica: “La suma de zero i zero no crec que doni una suma superior a zero”.  
 
Mentre es feia la roda de premsa a Palau tenia lloc una concentració dels sindicats de l’àmbit escolar que protestaven per considerar insuficients els 350 professors anunciats per a l’escola inclusiva. “La pròrroga pressupostària no podrà permetre tot el que volíem fer”, ha dit Munté, qui ha assegurat que el curs vinent començarà amb normalitat. “No es tracta de retallades sinó d’una conseqüència de la no tramitació dels comptes”, ha concretat. Els pressupostos haguessin permès, segons la consellera, un reforç de personal i un major esforç en escola inclusiva.