Rajoy crida a la unitat del vot moderat per derrotar «els extremistes»

El candidat del PP demana als partits des de Lleida a respectar la força més votada el 26-J, i assegura que "la igualtat dels espanyols no es toca" | Activistes de la PAH aconsegueixen interrompre el discurs del líder popular | Crida als votants d'UDC per recuperar l'escó perdut

Mariano Rajoy, aquest diumenge a Lleida
Mariano Rajoy, aquest diumenge a Lleida | Adrià Costa
19 de juny del 2016
Actualitzat a les 20:28h
El candidat a la presidència del govern espanyol pel PP, Mariano Rajoy, ha cridat a la unitat del vot moderat per derrotar "els extremistes i els radicals" el proper 26 de juny. En aquesta tessitura, el candidat ha asseverat que "qui pacta amb radicals els acaba patint", en referència al Govern de la Generalitat i el seu acord amb la CUP. 

En un míting a la sala petita del teatre de la Llotja de Lleida, el primer acte que ha fet en aquesta campanya a Catalunya, el líder popular ha carregat els neulers contra la formació de Pablo Iglesias, que considera que prendrà el segon lloc al PSOE, i ha instat a la resta de partits polítics a respectar la força més votada en el moment de formar govern. En aquest sentit, Rajoy ha indicat que "no seria bo per a Espanya que es traslladés l'espectacle que alguns partits han donat en els darrers mesos en algunes institucions públiques". 

Davant d'un públic entregat, el candidat espanyol ha desgranat algunes de les accions que ha fet el seu executiu en els darrers quatre anys, alhora que també ha tingut paraules –poques- pel procés sobiranista. En aquest sentit, Rajoy ha asseverat que "la igualtat dels espanyols no es toca". 

La PAH aconsegueix interrompre el míting de Rajoy

Una parella de membres de la PAH han interromput les paraules de Rajoy durant la intervenció. Els dos activistes han ensenyat samarretes contra els desnonaments i han proferit crits contra el candidat, que han estat rebatuts pel públic, que els ha esbroncat. Membres de la seguretat els han fet fora en pocs segons.Rajoy ha intentat treure profit polític de l'incident. "Caldrà demanar a Iglesias que no ens enviï més manifestants", ha assegurat des de la tribuna d'oradors.

No ha estat aquesta la darrera interrupció durant el discurs del president del govern en funcions. Cap al final de la seva intervenció, una persona del públic ha interpel·lat Rajoy en assegurar que els militants "també volem preguntar", una afirmació que ha estat contestada pel mateix candidat a la Moncloa, que ha estat ràpid: "I jo estic encantat de respondre", ha reblat. 
 

Mariano Rajoy, fotografiant-se amb uns simpatitzants a Lleida Foto: Adrià Costa


A la caça del vot d'Unió per recuperar l'escó perdut

Per la seva banda, el candidat de Lleida del PP, José Ignacio Llorens, ha cridat al votant d'Unió a donar-li suport el proper 26-J per recuperar un escó que serà, ha dit, "de govern". En aquesta tessitura, Llorens ha recordat les bones relacions que tenia al Congrés amb Duran i Lleida, i ha fet una crítica furibunda contra PSOE, Podem i C's. Especialment dur ha estat contra la formació d'Albert Rivera; "votar-los a ells és inútil", ha indicat un Llorens exaltat i ovacionat. 

Llorens s'ha mostrat convençut que en aquesta ocasió sí que aconseguirà el quart escó a Lleida, una plaça per la que lluiten CDC, PP i PSC. "Només cal un grapat de vots més per aconseguir-lo", ha indicat el lleidatà. Rajoy, després del seu primer acte a Catalunya, tornarà dimarts a Barcelona on també hi ha un escó en joc.
 

Mariano Rajoy, aquest diumenge a Lleida Foto: Adrià Costa