La CUP i la CGT denuncien un presumpte cas de malversació a la Diputació

Assenyalen la direcció de l'àrea de Relacions Internacionals durant el govern de CiU | Demanen investigar si es va desviar gairebé un milió d'euros de cooperació

Els membres de la CGT Josep Garcia i Eulàlia Ribó, i Maria Rovira (CUP)
Els membres de la CGT Josep Garcia i Eulàlia Ribó, i Maria Rovira (CUP) | ACN
Agències
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:33h
Membres de la CUP-Poble Actiu i de la secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona han portat una denúncia a l'Oficina Antifrau que assenyala directament l'àrea de Relacions Internacionals de la institució entre els anys 2012 i 2015. Segons quatre expedients presentats, els càrrecs responsables dels fons de cooperació i desenvolupament de l'ens haurien adjudicat partides pressupostàries a diverses entitats per a projectes que consideren sospitosos de no perseguir fins socials.

En concret, els càrrecs responsables dels fons de cooperació i desenvolupament de l'ens haurien atorgat presumptament subvencions i adjudicat contractes per la via de la concessió directa a empreses afins. A més, els treballadors del departament haurien denunciat un ambient de treball de "terror, tensions psico-socials, amenaces, repressions, maltractaments, mentides o comentaris sexistes".

La diputada del grup de la CUP-PA Maria Rovira i els membres de la CGT a la Diputació Josep Garcia i Eulàlia Ribó han apuntat a qui va ser director de l'àrea de Relacions Internacionals, Jordi Castells Masanés, i al cap de l'oficina de Cooperació i Desenvolupament, Jonathan Jorba, que van dimitir dels seus respectius càrrecs un cop es va fer públic el cas a mitjans del 2015.

"Molts concursos es feien sense la contractació adequada, com el procés de publicitat", segons Eulàlia Ribó, que ha posat l'exemple d'una entitat que es va crear a finals del 2014 i que, quatre mesos després, va obtenir 83.000 euros de la Diputació de manera directa. Segons els denunciants, la presumpta malversació supera el milió d'euros tot i que, en els quatre expedients presentats a l'OAC, la quantitat —que no han especificat- és menor, i respon a una gestió de tres anys, des del 2012 fins al 2015.
 

Denúncia de la CUP i la CGT sobre la Diputació de Barcelona

Arxivat a