Els okupes del «banc expropiat» de Gràcia asseguren que han recuperat el local

Els Mossos entren a la finca per veure si a l'interior hi ha activistes | A l'exterior, els agents allunyen els manifestants de la Traveserra de Gràcia

Els Mossos intentant entrar al «banc expropiat» amb una radial
Els Mossos intentant entrar al «banc expropiat» amb una radial | Martí Urgell
Redacció
04 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:44h
El "banc expropiat" de Gràcia torna a estar okupat, segons ha anunciat el col·lectiu a través de les xarxes socials. Tanmateix, passen les hores i la confusió sobre si realment hi ha activistes a l'interior augmenta malgrat que a la portada hi ha un forat per on podrien haver entrat. Això sí, han penjat un vídeo celebrant la reokupació amb cava assegurant que és a l'interior del local de la Travessera de Gràcia.

Els Mossos, cap a un quart de tres del migdia, han dissolt la concentració de suport i han establert un cordó de seguretat separant la premsa dels manifestants. Dues hores després, utilitzant una serra radial, han obert una de les planxes del local per aclarir si al seu interior hi ha activistes o no. Hores d'ara, una desena d'agents és a l'interior.


Forat on han entrat els okupes al «banc expropiat» Foto: Martí Urgell



També per evitar el desallotjament, altres activistes s'han "fixat" a l'interior de bidons a l'entorn del local, un acció que han acabat després que es pogués "consolidar" la reokupació. Posteriorment, i en el marc de la concentració que han acabat dissolent els Mossos s'ha repartit menjar entre els manifestants.La reokupació ha estat "sorpresa" ja que, a diferència d'altres vegades, no hi havia cap convocatòria formal feta per aquest matí –aquest vespre sí que hi ha una manifestació a la plaça de la Virreina-. A través de Twitter han assegurat que la idea els hi ha donat el mateix conseller d'Interior que ja fa dies va assegurar que no podrien protegir una finca privada les 24 hores al dia.
 

Els Mossos, a davant del «banc expropiat» aquest dissabte al migdia. Foto: Martí Urgell

 

Concentració a davant del «banc expropiat» abans de l'arribada dels Mossos. Foto: Martí Urgell

Arxivat a