El creuer més gran del món serà rebut a Barcelona amb una protesta

Harmony of the Seas atracarà diumenge a la ciutat comtal | Entitats ecologistes denuncien el seu impacte climatològic

Harmony of the Seas, el creuer més gran del món
Harmony of the Seas, el creuer més gran del món | YouTube
Redacció
03 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:24h

L'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS), Ecologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l'Aire (PQA), el col·lectiu 350BCN i veïns de la Barceloneta han convocat una concentració de protesta contra l'Harmony of the Seas, el vaixell més gran del món, que arriba diumenge, 5 de juny, a Barcelona. La manifestació està convocada aquest mateix dia a les 17.30 hores a la porta d'Europa, darrere de la terminal de creuers.

L'Harmony of the Seas està considerat el vaixell més gran del món i pertany a la companyia Royal Caribbean. El transatlàntic, procedent del Regne Unit, realitzarà un total de 22 sortides des del port de la ciutat comtal. L'embarcació s'afegeix així a altres vaixells de mides similars com l'Oasis i l'Allure of the Seas, que els dos últims estius han constatat que el mercat mediterrani estava preparat acollir aquest tipus de creueres.

La protesta s'emmarca en la campanya #StopCreuers, a través de la qual les entitats convocants volen denunciar "els desastrosos efectes d'aquest vaixell", de la companyia Royal Caribbean, "pels mars, l'atmosfera, i per la ciutat". En aquest sentit, han denunciat que, com que Barcelona serà la ciutat on començaran i acabaran els seus viatges, l'impacte de mobilitat, de despesa municipal, de transport, i d'espai públic serà especialment rellevant.

Malgrat que les associacions fan un especial èmfasi en la contaminació mediambiental del transatlàntic, la companyia va explicar que el Harmony of the Seas produeix un 20% menys d'emissions de CO2 per passatgers al dia que altres creuers Oasis d'aquesta companyia. gràcies a la injecció de bombolles d'aire sota el casc, que permeten reduir el consum d'energia. A més, recupera el sistema de calor dels gasos d'escapament per convertir-lo en vapor, permetent que s'escalfi i es destil·li l'aigua pel consum a bord.

Per la construcció de l'Harmony of the Seas va ser necessari realitzar una inversió de 1.000 milions d'euros. El vaixell, amb 362 metres d'eslora, 66 d'amplada i 72 d'altura, té una capacitat per 6.360 passatgers i 2.100 membres de la tripulació. A més, té 2.747 cabines, 24 ascensors, dos teatres, una pista de patinatge, un parc aquàtic amb el tobogan més llarg de la història dels vaixells. Concretament, fa 40 metres i recórrer deu de les 18 cobertes que té.

L'embarcació fa uns dies que navega des del Regne Unit cap al port de Barcelona, amb més de 8.000 persones a bord. Dimecres va fer una primera escala a Vigo, on va provocar un autèntic enrenou i, avui divendres, en farà una altra a Màlaga. Allà, serà rebut per l'autoritat portuària i per representants municipals i de turisme. Quan diumenge arribi a la capital catalana, el port li entregarà la placa de la primera escala, tot i que l'Ajuntament no ha previst participar en l'acte, de moment.
Arxivat a