​Barcelona obrirà el jardí de la finca Muñoz Ramonet a partir del diumenge

El jardí es podrà visitar a diari de les 10h fins al capvespre

Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:22h
La finca de Muñoz Ramonet, vista des del carrer Muntaner
La finca de Muñoz Ramonet, vista des del carrer Muntaner | ACN
El jardí de la finca Muñoz Ramonet de Barcelona s'obrirà als barcelonins cada dia a partir del diumenge, ha informat aquest dimecres l'Institut de Cultura (Icub) en un comunicat. S'ubica al número 282 del carrer Muntaner, té una superfície total de 3.594 metres quadrats i es podrà visitar diàriament de les 10h al capvespre, amb la qual cosa el barri de Sant Gervasi-Galvany guanya un nou espai verd.

Es tracta d'un jardí històric típic de la burgesia catalana de principis del segle XX que s'ha conservat fins als nostres dies, i que el segon marquès d'Alella va encarregar dissenyar al paisatgista francès Jean Claude-Nicolas Forestier. El juliol de 2013, després d'un llarg litigi de més de 15 anys, les hereves de l'industrial Julio Muñoz Ramonet van lliurar les claus de la finca a l'Ajuntament, en compliment de la sentència del Tribunal Suprem.

L'any passat l'Ajuntament va millorar les instal·lacions del jardí, el reg i l'enllumenat. Els treballs han suposat la recuperació del disseny i la vegetació originals ideats per Forestier el 1916, i per Joan Mirambell el 1956. També s'ha reconvertit la piscina en un estany i s'ha intervingut en els dos estanys ja existents, però s'ha mantingut la configuració inicial de murs i escales històriques pel seu valor patrimonial. Les obres han tingut un cost d'uns 300.000 euros, segons l'Icub.
Arxivat a