Colau «guanya» Iglesias als cercles empresarials

L’estil proper de la líder de Barcelona en Comú va ser molt ben acollit a la reunió del Cercle d'Economia | Entre els assistents, es va imposar al tarannà més distant del líder de Podem | Era la primera vegada que a Sitges s'hi convidava un alcalde de Barcelona

Ada Colau parlant amb Anton Costas
Ada Colau parlant amb Anton Costas | ACN
31 de maig del 2016
Actualitzat el 01 de juny a les 7:07h
Ada Colau va ser una de les grans esperades aquest any a la XXXII Reunió del Cercle d’Economia a Sitges celebrada la setmana passada. L’entitat la va convidar a l’encontre que celebra de manera anual des del 1961. Però ja va sobtar els organitzadors l’interès que van mostrar molts representants de la gran empresa per conèixer de prop una líder que ha esdevingut exponent de la “nova política”.
 
El cert és que Colau va triomfar a Sitges. Cal dir que va ser el primer cop que el Cercle d’Economia convidava un alcalde de Barcelona. Això ja dóna una idea de la rellevància que va tenir la presencia de Colau. Va ser especialment ben acollit el comentari que va fer quan va reconèixer davant de l’auditori que poc més d’un any abans no es podia imaginar que podia ser en un lloc com aquell.
 
Comparacions odioses amb Pablo Iglesias
 

L’alcaldessa va fer un discurs molt crític, denunciant la resposta d’Europa a la crisi dels refugiats i apel·lant a unir creixement i prosperitat econòmica i cohesió social. Però en l’ambient de Sitges, més relaxat que altres fòrums econòmics, l’estil planer de Colau va caure bé. Entre l’auditori es van fer comparacions odioses amb el seu soci polític, Pablo Iglesias, un altre dels assistents a la trobada. Més d’un dels presents va subratllar l’aire més “autèntic” de Colau envers certa arrogància intangible que desprèn, potser a pesar d’ell, el líder de Podem.

Entre els habituals, hi havia comentaris de tot tipus, però la majoria eren d’elogi de Colau. Un directiu important va assegurar que “no sabem el que passarà d’aquí a uns mesos, però un fet és segur: Colau hi serà”. Un conegut de Sitges va criticar, en canvi, l’actitud distant d’Iglesias: “Recorda, més que el Felipe González dels anys vuitanta, la supèrbia de Josep Borrell”.  

Les reunions del Cercle d’Economia a Sitges continuen sent un espai de trobada obligat de la classe política i l’elit empresarial. Abans que Colau, va intervenir-hi el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va inaugurar la reunió, i les jornades van ser clausurades pel president espanyol, Mariano Rajoy.